Raluca Turcan: PNL solicită Ministerului Educației să organizeze Masteratul Didactic

| 19 iul, 11:15

PNL solicită Ministerului Educației să organizeze din acest an Masteratul Didactic, potrivit unui comunicat de presă remis marți, AGERPRES, de prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan.

"PNL solicită Ministerului Educației să organizeze din acest an Masteratul Didactic. În acest sens, este nevoie de urgență, să redacteze și să aprobe normele de aplicare a legislației în vigoare, să prevadă bani la următoarea rectificare bugetară pentru această formă de învățământ, să încurajeze universitățile să înființeze catedre noi și să asigure parteneriate de practică și burse pentru fiecare viitor profesor. Ministerul trebuie să dea asigurări că în școala românească vom avea profesori care să fie bine pregătiți și competitivi. Pentru a menține în sistem pe cei mai buni absolvenți, este nevoie de o strategie clară de pregătire și motivare continuă a cadrelor didactice tinere să profeseze în domeniu. Învățământul de calitate oferă șanse egale fiecărui tânăr să urmeze o carieră în viață", se arată în comunicat.

Raluca Turcan spune că rata de promovare a examenului de titularizare în acest an se situează încă sub 50%. "Din păcate, așa cum s-a întâmplat și în ultimii ani, am constatat că viitorii profesori nu au beneficiat de o pregătire temeinică în instituțiile de învățământ superior. Masteratul Didactic nu a fost pus în practică în ultimii șase ani, iar cei care au de pierdut sunt elevii care nu vor avea șanse să beneficieze de un profesor bine pregătit la clasă", mai susține Raluca Turcan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ