Ramona Mănescu: În februarie va fi gata un master plan pentru transporturi

| 24 noi, 2013

România va avea o strategie de transport general, elaborată împreună cu Banca Mondială şi care este în curs de aprobare la Ministerul Transporturilor, şi va avea şi un master plan pentru transporturi, care va fi gata la începutul lunii februarie 2014, a declarat ministrul de resort, Ramona Mănescu.

"Avem o strategie de transport general, pe care am elaborat-o împreună cu Banca Mondială. Această strategie este gata şi este deja într-o procedură de aprobare în cadrul Ministerului Transporturilor. Alături de această strategie vom avea un master plan pentru transporturi, care, conform calendarului, va fi gata la începutul lui februarie 2014 şi va cuprinde priorităţile, obiectivele prioritare pe care România le va avea pentru următoarea perioadă. Noutatea cea mai mare pe care cred că trebuie să o notăm este că master planul de transport va sigura dezvoltarea infrastructurii de transport din România, pe toate modurile de transport, în acord cu proiectul european de dezvoltare a infrastructurii pentru transporturi. Noi avem multe nevoi în dezvoltarea infrastructurii, însă trebuie neapărat să fim conectaţi la infrastructura de transport din UE, la toate coridoarele importante, care să ne ajute să creăm premisele unei dezvoltări economice. Dar, ceea ce ne dorim noi şi sper să se realizeze cu ajutorul acestui master plan de transport în perioada următoare, este ca România să fie un punct nodal între est, între Asia, între fostul 'drum al mătăsii', coridorul Traceca, toate coridoarele care vin dinspre Caucaz, Marea Caspică, şi coridoarele europene", a explicat Ramona Mănescu la o emisiune televizată, citată de Agerpres.

Ea a subliniat că bugetul pentru 2014 al ministerului pe care îl conduce nu este suficient pentru necesităţile României în domeniul transporturilor, dar e suficient pentru a continua lucrările începute şi a acoperi cofinanţarea pentru proiectele demarate.

"Pentru ceea ce are nevoie România în domeniul transporturilor niciun buget nu este suficient, pentru că în ultimii 22-23 de ani nu am dezvoltat infrastructura suficient, constant, an de an, având o coerenţă, o ordine, o prioritizare, ca atare bugetul pe 2014 cu siguranţă nu va putea să acopere toate nevoile acelea care timp de mai bine de 20 de ani nu au fost acoperite. În sensul acesta am spus că, dacă ne gândim la cât avem nevoie pentru infrastructură, sigur bugetul pe 2014 nu este suficient, dar este suficient pentru a continua lucrările începute, pentru a acoperi cofinanţarea pentru proiectele începute şi cu siguranţă în anul următor România are şansa, pentru că am pregătit deja acest lucru, să obţină finanţare pentru noi proiecte din fondurile alocate pentru următoarea perioadă de programare", a spus ministrul Transporturilor.

Ramona Mănescu a menţionat că îşi doreşte ca Ministerul Transporturilor să îşi facă treaba suficient de bine, astfel încât la finele fiecărui an să arate lucrări finalizate, alte lucrări începute.

"Încet, încet, infrastructura din România să se dezvolte într-un ritm acceptabil, în care în toată Europa se dezvoltă infrastructura de transport. Şi România trebuie să reintre cumva pe un făgaş european şi din acest punct de vedere", a conchis ministrul Transporturilor

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ