Raport: Realitatea virtuală va genera primul miliard de dolari în 2016

| 13 ian, 15:06

Realitatea virtuală (VR) va genera primul miliard de dolari în 2016, tabletele și telefoanele inteligente vor deveni principala platformă pentru jocuri, după veniturile generate, iar persoanele de 18-24 ani din Generația Y vor fi cei mai mari utilizatori de PC, potrivit raportului global Deloitte TMT Predictions 2016.

"Realitatea virtuală va genera primul miliard de dolari în 2016, potrivit celei de-a 15-a ediții a raportului global Deloitte TMT Predictions 2016. Aproape 700 de milioane de dolari vor fi generate din vânzări de hardware, restul fiind generat de conținut. Potrivit estimărilor, vânzările de dispozitive VR se vor ridica în acest an la 2,5 milioane și 10 milioane de jocuri', se arată în document.

Potrivit raportului, deși generația Y reprezintă generația telefoanelor inteligente, segmentul cu vârsta între 18 și 24 de ani va fi generația cea mai pro-PC dintre toate grupele de vârstă în 2016, scrie Agerpres.

Conform unei analize realizate de firmele membre Deloitte, peste 85% dintre tinerii aparținând generației Y din 13 țări dezvoltate au avut acces la laptop în 2015.

'Mai mult, accesul acestui grup demografic la un laptop a fost cel mai ridicat sau pe locul al doilea din toate grupele de vârstă în toate țările analizate, cu excepția Norvegiei și Finlandei. Aceste date sugerează că segmentul de 18-24 de ani privește telefoanele inteligente și PC-urile ca fiind complementare, nu interschimbabile, lucru datorat, parțial, și scăderii prețurilor la laptop-uri', se mai spune în document.

Deloitte precizează că doar 0,3% dintre posesorii de dispozitive mobile vor folosi o aplicație pentru blocarea reclamelor până la sfârșitul anului.

'Acest lucru ar putea pune în pericol mai puțin de 100 de milioane de dolari reprezentând 0,1% din piața mobilă de advertising (telefoane inteligente și tablete) ce valorează 70 miliarde dolari.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ