Răspunsul ALDE pentru Dragnea: Suspendarea lui Klaus Iohannis poate avea urmări imprevizibile

| 22 aug, 16:25

Partenerii de guvernare ai social-democraților, liberal-democrații, îi transmis lui Liviu Dragnea, pe subiectul suspendării președintelui Klaus Iohannis, că un astfel de demers „poate avea urmări imprevizibile” și că precauția trebuie să fie „cu atât mai mare cu cât, în prima jumătate a anului viitor, România va deține președinția Consiliului Uniunii Europene”.

Mesajul ALDE a fost transmis PSD printr-un comunicat de presă.

„Suspendarea președintelui Klaus Iohannis – tot mai depășit de cerințele și demnitatea funcția pe care o ocupă – este o decizie de maximă responsabilitate, care presupune o evaluare atentă a posibilelor riscuri și consecințe. Declanșarea procedurii de suspendare, într-o societate profund divizată, instigată la fanatism și violență de lideri politici lipsiți de scrupule, poate avea urmări imprevizibile. Cu alte cuvinte, decizia de extirpare a unei părți bolnave din  trupul statului român trebuie făcută numai în condițiile în care suntem convinși că respectiva operație nu va perturba funcționarea statului, precauție cu atât mai mare cu cât, în prima jumătate a anului viitor, România va deține președinția Consiliului Uniunii Europene”, precizează formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu.

ALDE mai arată că „doar în urma unei astfel de evaluări și a asumării concluziilor sale putem să exprimăm, în deplină cunoștință de cauză, o opțiune sau alta în privința declanșării procedurii de suspendare”.

 

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat marți seară, la Antena 3, că Guvernul Dăncilă nu va pleca pentru că vrea Iohannis, precizând că personal își dorește suspendarea președintelui, chestiune care încă nu s-a decis încă în coaliție.

 

„Dacă vrem să-l suspendăm, îl suspendăm, pur și simplu. Eu aș vrea. Să vedem dl. Tăriceanu... dacă s-a schimbat”, a declarat Liviu Dragnea.

 

Întrebat dacă există vreo „răceală”, vreun conflict cu liderul ALDE, Dragnea a răspuns: „Nici vorbă, nici vorbă. Ne-am întâlnit zilele astea de mai multe ori. Am și băut o bere împreună, două chiar”.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ