RĂSTURNARE TOTALĂ: cum îl poate scăpa Tăriceanu pe Șova

| 31 mar, 14:57

Votul dat pentru Dan Şova a fost dat, nu se mai poate aplica noul Regulament, acesta urmând să capete aplicare în viitor, a declarat marţi preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

"Regulamentul a fost modificat la Comisia de regulament. Perfect. Care este pasul următor? Plenul, deci trebuie această modificare de plen. Pasul următor este publicarea în Monitorul Oficial. De-abia după ce se publică în Monitorul Oficial, el devine efectiv. În privinţa votului care s-a dat, nu poate fi făcut nimic. Presupunând că până mâine Regulamentul ar fi aprobat şi publicat, ceea ce eu cred că în termeni realişti şi concreţi este imposibil, am putea spune că votul de mâine în ceea ce-l priveşte pe senatorul Vâlcov să fie dat pe baza noului Regulament. Dar, în privinţa votului dat pentru dl. Şova, votul a fost dat, nu se mai poate aplica acum noul Regulament, el capătă aplicare în viitor", a precizat Tăriceanu la finalul reuniunii Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, citat de Agerpres.

Citeste si: LOVITURĂ DE GRAȚIE pentru Dan Șova: acum nu mai poate scăpa

Comisia pentru regulament a Senatului a aprobat marţi, în unanimitate, modificarea articolului 173 din Regulamentul acestei Camere, astfel încât pentru aprobarea cererilor primite din partea Justiţiei să fie necesară o majoritate simplă.

Preşedintele comisiei, liberalul Sebastian Grapă, a declarat că forma articolului 173 care va fi înaintată plenului stipulează că "Senatul hotărăşte asupra cererii cu votul secret al majorităţii senatorilor prezenţi".

Grapă a adăugat că va solicita completarea ordinii de zi a şedinţei plenului Senatului de marţi cu acest punct.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ