RATB a deviat autobuzele care circulă în zona Eroilor din cauza surpării carosabilului

| 13 dec, 12:21

Regia Autonomă de Transport București a decis să devieze autobuzele care circulă în zona Eroilor din cauza surpării carosabilului în urma lucrărilor la noua stație de metrou, potrivit purtătorului de cuvânt al Regiei, Constantin Tobescu.

Autobuzele liniilor 122, 126, 137, 138, 168, 226, 268, 368 și 668 vor circula deviat de la strada Știrbei Vodă cu Splaiul Independenței, prin Splaiul Independenței, șoseaua Cotroceni, strada Dr. Gheorghe Marinescu, bulevardul Eroii Sanitari, strada Carol Davila, apoi traseul de bază.

'Având în vedere că zona Eroilor este un nod important și cu punct de transbordare între RATB și Metrorex, am luat decizia să deviem liniile de autobuze care circulă în zonă pe cele mai apropiate artere pentru a nu afecta călătorii. Sunt în jur de 10 linii de autobuze care o să circule prin spate pe la Elefterie. Stația Eroilor nu va mai putea fi efectuată pentru că nu avem pe unde trece până la reglementarea situației, moment în care vom reveni în zonă', a declarat Constantin Tobescu, citat de Agerpres.

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, i-a convocat, pentru duminică dimineață la sediul Primăriei Municipiului București, pe reprezentanții Metrorex, ai Poliției Rutiere, ai ISU și ai Inspectoratului de Stat în Construcții pentru a discuta măsurile de intervenție pentru punerea în siguranță a perimetrului, precum și eventuale măsuri de extindere a restricției de circulație rutieră în zona Eroilor, unde s-a surpat terenul, existând riscul de prăbușire a carosabilului.

Potrivit Ministerului Transporturilor, "denivelarea" terenului în zona stației de metrou Eroilor a fost determinată de producerea unor infiltrații cu antrenare de material solid, ca urmare a străpungerii planificate a peretelui de beton armat al incintei stației de metrou, infiltrații care au generat tasări sub carosabil.

Sâmbătă, traficul rutier pe bulevardul Eroilor, între strada Carol Davila și Pod Eroilor, și pe bulevardul Eroilor Sanitari, între strada Carol Davila și Piața Operei, a fost întrerupt din cauza surpării terenului, existând riscul de prăbușire a carosabilului.

Circulația rutieră se va desfășura deviat, astfel: pe sensul spre centru, dinspre cartierele Drumul Taberei și Militari, pe șos. Pandurilor — Calea 13 Septembrie sau șos. Geniului — șos. Cotroceni; pe sensul spre cele două cartiere, pe Splaiul Independenței — șos. Cotroceni — șos. Geniului sau șos. Cotroceni — bd. Iuliu Maniu — bd. Vasile Milea.

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, i-a convocat sâmbătă seară la sediul Ministerului Transporturilor pe reprezentanții Metrorex, ai constructorului, proiectantul, consultantul și firma de monitorizare a terenului și imobilelor din zonă. Aceștia i-au prezentat situația din teren și măsurile pe care le-au luat până acum, și mai ales măsurile care se impun în perioada imediat următoare.

"Ca urmare a străpungerii planificate a peretelui de beton armat al incintei stației de metrou Eroilor în zona intersecției dintre axul 1 și linia 2 pentru intrarea în stație a utilajului TBM, s-au produs infiltrații cu antrenare de material solid pe conturul utilajului. Fenomenul s-a declanșat în data de 11 decembrie 2015, la ora 15,30, generând tasări sub placa carosabilă. Imediat, constructorul a umplut golurile apărute sub carosabil cu circa 70 mc de beton. Fenomenul de tasare a continuat și astăzi, drept pentru care au fost luate mai multe măsuri pentru stabilizarea zonei din subteran. După turnarea unei cantități suplimentare de beton (circa 120 Constructorul susține că tendința tasărilor este spre stagnare, dar ca măsură asiguratorie, zona va fi în continuare monitorizată", se menționează în comunicat.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ