RATB înființează o nouă stație de autobuz la Eroilor. Nouă linii, deviate

| 13 dec, 16:31

Regia Autonomă de Transport București (RATB) înființează o nouă stație de autobuz la Eroilor, pe strada Știrbei Vodă, după ce asfaltul în zona în care se fac lucrări la metrou s-a surpat, a anunțat duminică purtătorul de cuvânt al RATB, Constantin Tobescu.

Anunțul a venit în urma ședinței Comisiei Tehnice de Circulație, care a avut loc la sediul Primăriei Capitalei. În ședință a fost stabilit ca, timp de minimum 30 de zile, circulația în zona Eroilor să fie restricționată, până la remedierea situației.

Autobuzele ale căror trasee vor fi deviate în zona Eroilor sunt: 122, 126, 137, 138, 168, 226, 268, 368, 668.

Potrivit lui Tobescu, autobuzele vor circula deviat de la intersecția Splaiul Independenței cu strada Știrbei Vodă pe Splaiul Independenței — Șoseaua Cotroceni — strada Dr. Marinescu — bulevardul Eroii Sanitari — strada Dr. Carol Davila — bulevardul Eroilor — bulevardul Dr. Bagdasar, scrie Agerpres.

Citește și:  PMB: Restricțiile de circulație în zona Eroilor - menținute 30 de zile. Primăria oferă cazare celor afectați

În sensul spre centru, traficul este deviat pe strada Elefterie — Piața Operei — Splaiul Independenței, de unde reintră pe strada Știrbei Vodă. Aici a fost înființată suplimentar o stație de autobuz, care le vine în ajutor celor care vor să meargă la stația de metrou Eroilor, a adăugat Tobescu.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei, Alexandru Ichim, a spus că, în cele 30 de zile, "măsurile de fluidizare a traficului vor fi permanente".

"Se continuă supravegherea lucrărilor de intervenție în zona Eroilor. Măsurile de restricționare și deviere a traficului se mențin în următoarele 30 de zile", a adăugat el, menționând că locuitorii cartierelor Militari și Drumul Taberei vor fi afectați direct de aceste schimbări.

Circulația rutieră în sensul de coborâre din cartierele Drumul Taberei și Militari se va face prin Șoseaua Pandurilor și Calea 13 Septembrie, iar o altă rută ar fi Șoseaua Geniului și Șoseaua Cotroceni.

Sensul de urcare spre cartierele Militari și Drumul Taberei va fi: Splaiul Independenței — Șoseaua Cotroceni și Șoseaua Geniului. A doua variantă de traseu propusă este Șoseaua Cotroceni — bulevardul Iuliu Maniu, bulevardul Vasile Milea, iar o a treia variantă: Splaiul Independenței — strada Elefterie — bulevardul Eroilor.

În acest context, s-a luat măsura interzicerii opririi pe ambele sensuri pe străzile Dr. Marinescu și Elefterie, iar cei care locuiesc în această zonă sunt rugați să elibereze carosabilul până luni.

Ichim a adăugat că, pentru moment, nu s-a impus restricționarea traficului greu în zonă. "În funcție de evoluția lucrurilor, vor fi luate cel mai probabil măsuri suplimentare — măsuri pentru fluidizarea traficului", a arătat Ichim.

Potrivit acestuia, pentru fluidizarea traficului au fost mobilizate, în plus, 40 de echipaje de poliție.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ