Ratele pentru Prima Casă la garsoniere şi locuinţe cu 2 camere, cu peste 20% mai mici decât chiriile

| 19 noi, 2014

Ratele la creditele prin "Prima Casă" la garsoniere şi apartamente cu 2 camere sunt cu peste 20% mai mici faţă de chiriile lunare, cea mai mare diferenţă, de 23% fiind consemnată în Bucureşti, în Crângaşi, Drumul Taberei, Giuleşti şi Militari,arată un studiu al Băncii Româneşti şi al imobiliare.ro.

Şi în Iaşi, Sibiu şi Ploieşti, ratele lunare la garsoniere sunt mai mici cu peste 20% faţă de chiriile lunare, arată un studiu realizat de Banca Românească şi Imobiliare.ro.

Studiul comparativ, efectuat asupra cotaţiilor medii din nouă zone ale Capitalei şi din nouă oraşe din întreaga ţară (Cluj Napoca, Iaşi, Constanţa, Craiova, Oradea, Braşov, Ploieşti, Sibiu, Timişoara) reflectă principalele diferenţe între chiriile şi ratele lunare la creditele contractate prin programul 'Prima Casă' la Banca Românească pentru garsoniere, apartamente cu două camere şi, respectiv, pentru apartamente cu trei camere.

"O rată mai mică decât chiria şi avantajul unui avans de minimum 5% justifică în continuare decizia de investiţie într-o locuinţă prin programul 'Prima Casă'. Diferenţele dintre rate şi chirii sunt semnificative în special la cele mai solicitate categorii de locuinţe - garsonierele şi apartamentele cu două camere', a declarat Dan Grigoriu, director Divizia Produse şi Segmente Retail Banca Românească.

De exemplu, pentru o garsonieră în Berceni şi Giurgiului (Sectorul 4, Bucureşti), un cumpărător prin programul 'Prima Casă' plăteşte o rată de 164 de euro/lună, în timp ce un chiriaş plăteşte 200 de euro/lună. Cei care vor să cumpere un apartament cu două camere situat în cartierele din sectorul 1 al Capitalei (Bucureştii Noi, Griviţei, Gara de Nord) plătesc o rată lunară de 248 de euro, faţă de o chirie medie lunară de 300 de euro. O rată cu aproape 40 de euro mai mică decât chiria vor plăti cei care cumpără un apartament cu două camere în sectorul 2 din Bucureşti (Tei, Colentina, Pantelimon).

"Cu excepţia apartamentelor din zonele centrale şi nordul Bucureştiului, apartamentele din Capitală se încadrează în programul de creditare 'Prima Casă'. De asemenea, toate tipurile de apartamente din principalele oraşe ale ţării se încadrează în acest program, singura excepţie o constituie apartamentele cu trei camere din Cluj-Napoca', subliniază Adrian Erimescu, director general Imobiliare.ro.

În Constanţa, Craiova şi Oradea, ratele lunare la apartamentele cu două camere sunt cu aproximativ 15% mai mari faţă de chirii.

Banca Românească are 22 de ani de activitate pe piaţa bancară din România. În octombrie 2003, cel mai mare grup financiar din sud-estul Europei, National Bank of Greece (NBG), a cumpărat pachetul majoritar de la Banca Românească, deţinând în prezent 99,279% din capitalul social al acesteia.

Lansat în ianuarie 2000, www.imobiliare.ro este primul şi cel mai accesat portal imobiliar din România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 ian, 19:26
OffedRabe
lasix m 20 mg australia
purchase lasix Pregabalin har villkorad subvention, se ovan

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ