Războiul dintre PSD și BNR se mută în Parlament

| 29 ian, 10:36

Războiul dintre PSD și BNR se mută în Parlament. Mugur Isărescu și Eugen Teodorovici au fost chemați, astăzi, în cadrul comisiilor de specialitate pentru a discuta despre evoluția indicelui Robor. Guvernatorul BNR n-a anunțat dacă va merge sau nu la audieri.

Atacurile la adresa Băncii Naționale s-au întețit în ultimele zile. PSD dă vina pe BNR pentru creșterea euro și a indicelui Robor, acuzații care sunt respinse însă de Banca Națională.

 

BNR a acuzat faptul ca nu a fost respectata procedura convocării lui Mugur Isărescu în Parlament. Mai exact, invitația a fost transmisă de către senatorul ALDE Daniel Zamfir, atât în numele Comisiei economice, cât și a celei de buget-finanțate. Numai că Zamfir este doar presedintele Comisiei economice. Liberalul Florin Cîțu l-a acuzat pe Daniel Zamfir de abuz în serviciu, iar Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al. BNR,  a spus ca Zamfir ar trebui sa lămurească aceste acuzații inainte ca Mugur Isărescu sa se prezinte în parlament. Pana la aceasta ora, guvernatorul BNR nu a anunțat dacă va veni sau nu astăzi în fata comisiilor parlamentare.
Darius Vâlcov a vorbit de masuri drastice care ar trebui luate în cazul în care Isărescu nu se va prezenta. Consilierul premierului vorbea de modificarea legii în sensul în care să-și piardă funcția, dacă nu se prezintă atunci când este chemat de către Parlament.
Mugur Isărescu a fost chemat pentru a da explicații legate de creșterea indicelui Robor, de care acum depinde inclusiv impozitarea băncilor.
În ultimele doua zile, liderii PSD au acuzat BNR inclusiv ca nu a luat masurile necesare pentru a opri creșterea euro.
Mandatul lui Isărescu expiră în mai, iar Parlamentul este cel care numește un nou guvernator. Tot Vâlcov spunea ca Isărescu ar trebui sa lase pe altcineva în locul sau. PSD și ALDE au majoritate în Parlament, așa că este  puțin probabil ca Isărescu sa mai fie susținut pentru un nou mandat.

 

 

Tag-uri: BNR, parlament, psd, război
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ