Reacţia DURĂ a lui Predoiu după ce Guvernul a tăiat bugetul DNA

| 11 dec, 2014

Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, consideră că 'tăierea' bugetului Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pe anul 2015 reprezintă 'o acţiune deliberată de blocare a DNA'.

'Este incredibilă, scandaloasă şi inacceptabilă poziţia premierului Ponta, care a tăiat bugetul DNA. Este o acţiune deliberată de blocare a DNA, a Justiţiei în general. Dacă premierul Ponta vrea să sprijine Justiţia şi anticorupţia, măreşte bugetul DNA, dacă vrea să fie un stâlp al corupţiei, taie bugetul DNA. Baronii politici anchetaţi de DNA au devalizat bugetul statului, în timp ce DNA a adus sau poate aduce la buget sute de milioane de euro din confiscări şi popriri. Ce face premierul Ponta? Subminează DNA, tăindu-i bugetul', afirmă Predoiu, potrivit unui comunicat de presă remis, joi.

Potrivit acestuia, premierul Victor Ponta acţionează 'împotriva DNA'.

'Opţiunea făcută de premier e clară: pentru corupţie, împotriva DNA. Premierul are o atitudine clară de răzbunare pe DNA pentru anchetele pe care le-a făcut şi le are în curs. Este încă un motiv pentru care ar trebui să plece din fruntea Guvernului României, cu guvern cu tot', spune acesta.

DNA susţine că a constatat, în urma publicării pe site-ul MFP a proiectului legii bugetului de stat pe anul 2015, că în anexe nu se regăseşte fila distinctă de buget pentru DNA şi că pentru întregul Minister Public valoarea bugetului este cu 31,94% mai mică decât execuţia bugetară pe 2014.

Conducerea DNA precizează că a solicitat iniţial un buget de aproximativ 25 de milioane euro, în comparaţie cu un buget de 20 milioane de euro aferent anului 2014.

DNA mai precizează că, raportat la valoarea bugetului solicitat de DNA, instituţia a indisponibilizat bunuri şi bani în cadrul cauzelor penale instrumentate de aproximativ 300 milioane euro în anul 2013 iar până la 30 noiembrie 2014 a indisponibilizat aproximativ 200 de milioane euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 dec, 2014
Petru
bugetul alocat DNA
Vedem cum politicienii din opozitie sar mereu la beregata guvernului. Pripit, de cele mai multe ori pe nedrept. Rezultatul? 1). Atrageti dispretul cetatenilor (care se mai pricep la subiectele disputate, mai ales la cele economice!) pentru ca acestia discern ca: a). nu va pricepeti; b). instigati la o ruptura in popor; 2). nu sunteti persoana caruia sa-i dau votul meu, in viitor pentru ca nu dati dovada de fair play nici cat negru sub unghie. Domnule presedinte ales, daca vreti cu tot dinadinsul sa preluati intreaga putere, deschideti bine de tot ochi la omul pe care il veti desemna sa formeze un guvern cat si la cei care vor fi membrii in acest viitor guvern. Niciodata PDL - PNL nu au avut specialisti de marca, unde ii veti cauta?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ