Reacţia lui Klaus Iohannis la raportul MCV

| 27 ian, 13:31

Raportul elaborat de către Comisia Europeană, în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, confirmă, pentru al treilea an consecutiv, progresele înregistrate de România cu privire la reforma în sistemul judiciar şi lupta împotriva corupţiei, apreciază Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

"România se află pe o direcție ascendentă în îndeplinirea obiectivelor din cadrul MCV, angajamentul țării noastre pentru consolidarea statului de drept și independența justiției fiind unul ireversibil".

Citeşte şi: Raportul MCV critică imunitatea parlamentară

Totodată, potrivit comunicatului, în prezent există "o abordare convergentă la nivel european cu privire la progresele semnificative înregistrate de România în combaterea corupţiei". Aceste evaluări se regăsesc şi în raportul GRECO, publicat de Consiliul Europei pe 22 ianuarie a.c.

"Raportul dat publicității astăzi de către Comisia Europeană arată că principalele instituţii din domeniul judiciar şi de integritate au continuat să obțină rezultate impresionante în lupta împotriva corupţiei la nivel înalt. Se confirmă astfel sustenabilitatea eforturilor autorităților române și determinarea de a face reformele necesare pentru societatea românească", transmite Administraţia Prezidenţiale.

Citeşte şi: Tăriceanu, despre MCV: S-a transformat numai într-un mecanism perpetuu în care sunt anumite ținte puse României

Klaus Iohannis susține "cu aceeași hotărâre continuarea demersurilor în domeniul justiţiei şi combaterii corupţiei și își exprimă convingerea că anul 2016 va consolida progresele înregistrate, în beneficiul cetăţenilor", încheie comunicatul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ