REACŢIA lui Mircea Diaconu în cazul strângerii de semnături pentru alegerile europarlamentare

| 26 mar, 19:42

Campania de strângere a semnăturilor pentru alegerile europarlamentare "a fost o cursă contracronometru și probabil cea mai transparentă campanie de strângere de semnături", a afirmat, joi, eurodeputatul Mircea Diaconu.

"Sprijinul oamenilor din toată țara, care s-au implicat în campania de strângere a semnăturilor, a venit natural spre mine. Această campanie s-a petrecut sub ochii tuturor, în direct! A fost o cursă contracronometru și probabil cea mai transparentă campanie de strângere de semnături! A trebuit să adunăm în doar 5 zile un număr de cel puțin 100.000 de semnături. Oamenii urmăreau cu sufletul la gură evoluția lucrurilor, iar implicarea lor m-a lăsat fără cuvinte. S-au organizat din proprie inițiativă, și-au printat formulare, au mers la rude, prieteni, vecini, s-au format cozi la punctele de strângere de semnături, unde au venit ca voluntari. Am primit prin poștă sute de plicuri cu formulare completate, de la necunoscuți, de la tot felul de oameni care au înțeles lupta mea și au venit alături de mine. Veneau de peste tot și fără întrerupere'', precizează europarlamentarul, ca reacție la acuzațiile aduse cu privire la campania de strângere de semnături pentru alegerile europarlamentare din 2014.

CITEŞTE ŞI Oana Mizil: "... niciodată nu a fost vorba despre semnături pentru Elena Băsescu"

El se declară convins că, deși a făcut un periplu prin țară pentru a se întâlni cu oamenii, sunt foarte mulți cei cărora nu le-a mulțumit pentru sprijinul acordat. ''Dar o voi face în curând, pentru că mi-am propus să refac acel tur al României în fiecare an din mandatul meu'', punctează Mircea Diaconu.

Declarația lui Vanghelie a fost confirmată de unul din avocații primarului.

Inițial, în dosarul deschis de DNA, omul de afaceri Marin Dumitru a declarat că Marian Vanghelie i-a cerut, în anul 2014, să strângă semnături pentru candidatura Elenei Băsescu la alegerile europarlamentare.

Înalta Curte de Casație și Justiție a judecat joi contestația primarului sectorului 5, Marian Vanghelie, față de decizia de arestare preventivă, într-un dosar în care este acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani.

Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pe 14 martie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ