Reacţia lui Ponta în cazul conflictului de la Poştă: O să o pună pe butuci

| 14 mai, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, la Satu Mare, că vinovaţi de conflictul de muncă de la Poştă sunt atât liderii sindicali, cât şi managerii companiei, el atrăgând atenţia că aceştia riscă să pună instituţia pe butuci şi să-şi piardă locurile de muncă dacă se mai continuă în aceeaşi manieră.

Premierul a explicat, într-o conferinţă de presă, că a făcut tot ceea ce ţine de păstrarea dialogului între managementul privat şi angajaţi.

"Eu cred că sunt vinovaţi şi unii şi alţii, şi managementul şi liderii sindicali, pentru că liderii sindicali de la Poştă, din păcate, nu se gândesc cu adevărat la binele angajaţilor, se gândesc la cum să fie ei mai populari, ori acolo trebuie dialog. Eu cred că au greşit şi cei din management, au greşit şi liderii sindicali şi dacă se mai bat mult managerii cu liderii de sindicali o să pună pe butuci Poşta de tot şi o să îşi piardă locurile de muncă, ceea ce mi se pare cel mai rău lucru şi îi consider vinovaţi şi pe unii şi pe alţii', a declarat premierul, citat de Agerpres.

Acesta crede că nu se va ajunge la greva foamei, cum au anunţat unii lideri de sindicat, şi a reamintit faptul că responsabilitatea este de ambele părţi.

'Mesajul este foarte clar: trebuie să dialogheze, să găsească soluţii conducerea cu liderii de sindicat pentru că altfel repercusiunile vor fi plătite exact de angajaţi. Ori, nu este corect să plătească angajaţii pentru că nişte manageri cu lideri sindicali nu se pot înţelege', a mai spus Ponta.

Conducerea sindicatului din Poşta Română va decide luni dimineaţă dacă intră sau nu în greva foamei, după ce în prealabil, vineri, va avea loc o întâlnire a comisiei tehnice a Companiei Naţionale Poşta Română din Bucureşti (CNPR) şi a Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, secretarul general adjunct al Federaţiei Sindicatelor din Poştă şi Telecomunicaţii, Cristian Iancu. Luni dimineaţă va fi convocat Comitetul executiv al SLPR.

Potrivit acestuia, acţiunile de protest declanşate şi desfăşurate de către SLPR sunt îndreptate exclusiv împotriva directorului general Ion Smeeianu şi a directorului executiv Rosita Alexe. 'De când au fost numiţi, directorul general Ion Smeeianu şi directorul executiv Rosita Alexen au încălcat prevederile Contractului Colectiv de Muncă, principiile dialogului social şi au ras 6.000 de locuri de muncă din Poşta Română', a mai spus Cristian Iancu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ