UPDATE. Reacţia DURĂ a lui Victor Ponta la sesizarea Inspecţiei Judiciare: "Spuneţi direct şi ne supunem!"

| 02 iun, 12:15

Premierul Victor Ponta a reacţionat pe pagina de Facebook la sesizarea Inspecţiei Judiciare de către judecătorul Alexandru Şerban de la CSM. "Cine e prieten si coleg cu dvs ( din "Sistem" adica) are voie, noi ceilalti nu! Corect? Spuneti direct si ne supunem!".

Update. "Ca urmare a afirmaţiilor domnului Victor Ponta, prim ministru al României, emise în spaţiul public în cadrul emisiunii «Ora de vârf», difuzată de postul de televiziune România TV în data de 1 iunie 2015, cu începere de la ora 20.31, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări cu privire la apărarea independenţei sistemului judiciar", arată CSM, într-un comunicat de presă, transmis marţi.

Robert Cazanciuc a cerut o oarecare rezervă în declarații despre justiție

Citește și:  Ministrul Justiţiei, ATAC la judecătorul Cristi Dănileţ

"În ultimul timp sunt foarte multe declaraţii despre justiţie în spaţiul public. Analişti, oameni politici, toată lumea discută despre justiţie. În mod cert, acest lucru nu ajută la dialogul dintre instituţii. Am cerut politicienilor o oarecare rezervă în declaraţii despre justiţie. Pe de altă parte, e foarte dificil să ceri reţinere când un membru CSM critică Guvernul că emite prea multe ordonanţe de urgenţă, în condiţiile în care acest guvern a emis cele mai puţin ordonanţe de urgenţă. Este o declaraţie eminamente politică, care nu ar trebui făcută de un membru CSM", a declarat ministrul Justiţiei.

Victor Ponta se intreaba retoric cine are voie si cine nu sa comenteze Justitia

"Un domn judecator Serban de la CSM e suparat si ma reclama ca am comentat decizia in cazul Dragnea! Domnule judecator, colegul dvs din CSM Danilet a comentat repetat la televiziune decizia in cazul "Mariana Rarinca"! Evident ca v-ati facut ca ploua! Deci sa intelegem - cine e prieten si coleg cu dvs ( din "Sistem" adica) are voie, noi ceilalti nu! Corect? Spuneti direct si ne supunem!", a scris Victor Ponta pe Facebook.

Judecătorul Alexandru Șerban, membru al CSM a cerut azi în plenul CSM sesizarea Inspecției Judiciare în Cazul comentariilor premierului Victor Ponta cu privire la condamnarea în primă instanță în Dosarul Referendumul a fostului ministru Liviu Dragnea.

Citeşte şi:  Șefa Înaltei Curți, despre declarațiile premierului: CSM ar putea sesiza Inspecția Judiciară

"Este (tensiune în PSD — n.r.), bineînțeles că este, pentru că noi am guvernat și guvernăm și la nivel central, guvernăm și la nivel local. După chestia asta absolut nedreaptă cu condamnarea lui Dragnea, că am făcut referendum, de parcă l-a făcut Dragnea singur, dar l-am făcut toți. Ați văzut ce pățesc ăia doi judecători de la Curtea de Apel care au achitat-o pe doamna Rarinca? Le-au scos stenograme, nu știu ce. Vă dați seama că judecătoarele de la Dragnea dacă cumva îl achitau pe Dragnea cred că erau și arestate acum. Au dat și ele un an cu suspendare, dar pentru noi e un lucru nedrept, pentru că nu doar noi, ci și PNL a fost cu noi la suspendare. Toți am fost, mă rog, toți cei care am luat decizia. Sigur că e o stare de nemulțumire, pentru că e o nedreptate care ni se face", a declarat Ponta, la România TV.

Tag-uri: csm, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ