Reacţia MAI după ce Rusia a cerut SUA şi României să renunţe la amplasarea scutului antiracheta

| 13 oct, 15:23

Vicepremierul pentru securitate națională Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, a subliniat marți că "România a făcut un salt extraordinar față de acum 25 de ani, este o țară sigură, generează stabilitate și securitate în regiune".

"Eu văd un singur lucru: faptul că România a făcut un salt extraordinar față de acum 25 de ani, este o țară sigură, generează stabilitate și securitate în regiune, este apreciată de toți partenerii noștri internaționali. Am fost în SUA, avem cele mai mari garanții de securitate, iar România este membră NATO, în cea mai puternică alianță. Restul este retorică", a declarat Gabriel Oprea, marți, la Parlament, întrebat cu privire la declarația lui Ulianov, care a cerut guvernelor SUA și României să renunțe la instalarea de lansatoare de rachete Mk-41 în dispozitivul de apărare antirachetă din România, după cum a relatat luni seara agenția de presă Interfax.

Mihail Ulianov, directorul Departamentului pe probleme de neproliferare și control al armamentului din Ministerul rus de Externe, a susținut că preconizata amplasare a elementelor sistemului de apărare antirachetă în România reprezintă 'o provocare serioasă pentru securitatea internațională'. El a spus că instalarea de lansatoare Mk-41 pe teritoriul român va fi considerată de Rusia o 'încălcare serioasă' a Tratatului Forțelor Nucleare cu Rază Medie de Acțiune (INF), încheiat în 1987 între SUA și fosta Uniune Sovietică.

Citeşte şi: Rusia ameninţă România: Renunţaţi la sistemul antirachetă cât nu este prea târziu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ