Reacţie INCREDIBILĂ a BISERICII la două zile după înmormântarea MARIOAREI ZĂVORANU

| 21 apr, 16:19

 

La două zile după înmormântarea Marioarei Zăvoranu a ieșit la iveală faptul că slujba din capela cimitirului a fost oficiată de un preot care nu mai este recunoscut de Patriarhie. Părintele Constantin Stoica a explicat poziția Patriarhiei în acest caz.


 

Părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a declarat pentru România TV că "familia Oanei Zăvoranu nu a dorit ca Marioara Zăvoranu să fie înmormântată creștinește. Nu că Patriarhia nu ar recunoate înmormântarea. Atunci când o familie are un astfel de necaz se adresează unui preot de parohie. În cazul de față, familia doamnei Marioara Zăvoranu nu s-a adresat preotului parohiei unde a locuit aceasta, nici Arhiepiscopiei Bucureștiului care ar fi trimis un preot pentru a oficia slujba de înmormântare", a declarat părintele Constantin Stoica pentru sursa citată.

"Un preot nu se prezintă neinvitat, ci este invitat de către familie. În acest caz nu a existat o astfel de solicitare din partea familiei".

Referitor la înmormântarea la ceas de seară, părintele Stoica spune că aceasta se oficiază  de obicei la orele prânzului.

Citeşte şi: OANA ZĂVORANU îşi arată adevărata faţă: Am urât-o pe mama

"Părintele care a oficiat slujba a fost caterisit nu în primul rând din cauză că a divorțat. A fost niște abordări care erau dincolo de  învățătura Bisericii care au scandalizat", a mai spus părintele Stoica.

"Înmormântarea Marioarei Zăvoranu nu a fost făcută cu preoți canonici, nu a fost o înmormântare creștinească. Familia mai poate face o solicitare către Arhiepiscopia Bucureștiului, nu către Patriarhia Română, și familia va primi indicațiile necesare.

Slujba de înmormântare a fost făcută de preoți non-canonici care fac parte dintr-o societate comercială non-profit, care nu are acordul Secretariatului de Stat pentru Culte, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Părintele Mircea Marian Pintica s-a înscris de curând în Mitropolia Autonomă şi susţine că poate dezlega vrăji şi poate ajuta persoanele care au probleme psihice să se vindece. "Am nouă ani de preoţie. Am avut de-a face cu tot felul de situaţii. Cei care mi-au cerut să fac dezlegare, am facut", a mărturisit părintele la RTV.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ