Realitatea TV, amendată cu 5.000 de lei pentru emisiunea lui Silviu Mănăstire

| 16 mai, 2013

CNA a amendat postul de știri Realitatea TV pentru modul în care l-a prezentat pe ministrul Sănătății în emisiunea „Dosar de politician” și la Știri.

CNA a primit o reclamație potrivit căreia declarații ale ministrului Sănătății ar fi fost răstălmăcite la Realitatea TV și prezentate sub forma „Eugen Nicolăescu dă vina pe bolnavii de cancer pentru reducerea bugetului Ministerului Sănătăţii” în cadrul emisiunii „Dosar de politician” și la Știri.

Potrivit Agerpres, membrii CNA au stabilit că au fost încălcate prevederile articolului 64 b din Codul de reglementare în audiovizual. Articolul stipulează că, „În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să aibă în vedere ca informarea cu privire la un fapt sau un eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă”.

Propunerea de sancționare a venit de la Christian Mititelu, iar amenda a fost stabilită la 5.000 de lei.

Tot în şedinţa de joi, CNA a analizat o altă reclamaţie a Ministerului Sănătăţii, propunerea lui Radu Călin Cristea de amendare a postului România TV cu 5.000 de lei neîntrunind numărul de voturi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ