Reanult va dezvolta maşini electrice şi după desfiinţarea Better Place

| 27 mai, 2013

Ambiţiile Renault de a deveni lider pe piaţa vehiculelor electrice nu sunt afectate de decizia partenerului său israelian Better Place Ltd de a solicita lichidarea companiei, deşi este prea devreme să se estimeze costul financiar al acestei decizii, transmite Dow Jones Newswires.

În solicitarea depusă la tribunal, Better Place citează lipsa succesului comercial al noului sistem de baterii dezvoltat cu Renault. Colapsul financiar al Better Place este o lovitură pentru şeful alianţei Renault-Nissan, care a anunţat un plan ambiţios de patru miliarde de euro (5,17 miliarde de dolari) pentru a se impune pe piaţa vehiculelor electrice.

Contribuţia Renault în parteneriatul cu Better Place reprezintă un procent nesemnificativ din strategia companiei privind vehiculele electrice, a declarat şeful operaţiunilor Renault pentru regiunea Asia-Pacific, Gilles Normand. 

"Este prea devreme să estimăm implicaţiile lichidării Better Place. Nu vorbim de o investiţie semnificativă", a afirmat Normand. 

Renault deţine în prezent 43,4% din acţiunile Nissan, care la rândul său deţine 15% din acţiunile Renault. De la fuziunea lor, în 1999, cei doi parteneri derulează o serie de achiziţii comune pentru a reduce costurile.

Compania israeliană Better Place, care a semnat un partneriat cu Renault şi voia să instaleze infrastructura de încărcare a maşinilor electrice în mai multe ţări, se va desfiinta întrucât nu a gasit banii necesari pentru afacere, iar vânzările de maşini 100% electrice erau foarte slabe.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ