Record de turişti în Grecia: 22 milioane de străini au vizitat plajele elene

| 08 apr, 13:02

Expansiunea semnificativă a sectorului turismului elen a fost confirmată de un raport al Oficiului elen de Statistică (ELSTAT), conform căruia în 2014 sosirile vizitatorilor străini au crescut cu 23%, ajungând la nivelul record de 22 milioane, semn al vitalității acestui sector pe care statul elen se bazează pentru relansarea economiei, transmite site-ul ekathimerini.com.

Cei mai mulți turiști au venit anul trecut din Germania (2,46 milioane), Marea Britanie (2,09 milioane), Franța (1,46 milioane), Rusia (1,25 milioane), Italia (1,2 milioane), Turcia (977.000) și SUA (591.853). De asemenea, a crescut numărul vizitatorilor străini din Suedia, Norvegia, Israel și Canada. Cel mai semnificativ avans procentual al numărului de turiști s-a înregistrat în cazul Bulgariei (151%), Braziliei (90,9%), Coreei de Sud (83,2%) și Chinei (67,7%), titrează Agerpres.

Și veniturile din turism au urcat anul trecut cu 10,6%, la nivelul record de 13,44 miliarde de euro.

Citeşte şi:  Grecia NU se lasă! Cererea pe care a făcut-o Germaniei


În 2013, numărul turiștilor străini care au vizitat Grecia a urcat cu 15,5%, până la cifra record de 17,9 milioane.

Șeful Asociației Companiilor de Turism din Grecia (SETE), Andreas Andreadis, a estimat recent că până în 2021 în turism ar putea fi investite capitaluri private în valoare de peste 20 de miliarde de euro, însă pentru ca acest lucru să se întâmple Guvernul grec trebuie să își respecte promisiunea de a aloca 500 milioane de euro pentru sectorul turistic în următorii șase ani, pentru modernizarea și crearea de noi infrastructuri turistice.

În condițiile în care cererea internă, investițiile și producția industrială sunt afectate de reducerile bugetare, cheltuielile turiștilor străini au devenit principalul motor de creștere al PIB-ului elen.

Economia Greciei a crescut cu 0,8% în 2014, depășind estimările oficiale, conform datelor preliminare publicate luna trecută de ELSTAT. Atena și creditorii internaționali (UE, BCE și FMI) se așteptau la un avans al economiei de 0,6% în 2014 și de 2,9% în 2015.

După șase ani de recesiune și măsuri dure de austeritate, Grecia a revenit pe creștere datorită unui sezon turistic record, cu peste 22 de milioane de vizitatori străini în 2014.

Tag-uri: Grecia, turism grecia
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ