REDUCERE CAS. Blaga: Dacă la Senat nu se întruneşte cvorumul, înseamnă că Ponta nu doreşte reducerea CAS

| 18 aug, 2014

REDUCERE CAS. Preşedintele PDL, senatorul Vasile Blaga, a declarat luni că, în cazul în care la Senat nu va fi cvorum pentru votarea cererii de reexaminare a preşedintelui privind legea de reducere a CAS cu cinci puncte procentuale, înseamnă că premierul Victor Ponta nu-şi doreşte introducerea acestei măsuri.

REDUCERE CAS. 'Măsurile luate de guvernarea Ponta în ultimii doi ani au dus România în recesiune. Cele 36 de taxe mărite, taxe noi, în special taxa pe stâlp, şi creşterea accizei la combustibili ne-au adus în situaţia în care suntem. Ponta minte de dimineaţa până seara. Dimineaţa spune că nu mai mergem cu 130 km la oră, ci mergem cu 100 km la oră. Seara, dându-şi seama că a sărit gardul, ne spune că nu se datorează lui recesiunea, ci că, din nou o minciună, spaţiul euro este în recesiune. Sunt nişte lucruri foarte clare şi vrem să vedem dacă Ponta îşi mobilizează astăzi senatorii pentru a veni să votăm efectiv reducerea CAS, pentru că am impresia că şi lucrul acesta îl face doar declarativ, speriat de scăderea încasărilor pe primele şase luni', a susţinut Blaga, copreşedinte al ACL, la sediul organizaţiei democrat-liberale din Bucureşti.

Întrebat ce vor face senatorii PDL şi PNL în cazul în care şedinţa Senatului convocată pentru luni nu va întruni cvorumul necesar, Blaga a spus: 'Înseamnă că, pur şi simplu, Ponta nu doreşte reducerea CAS-ului'.

 

CITEȘTE ȘI: MRU sare la gâtul lui Udrea. Pe cine apără fostul premier?

 

'Asta face, pentru că noi vrem să ne explice foarte clar care sunt sursele de compensare, sursele reale. A spus că le are, inclusiv în discuţia pe care a avut-o la un moment dat la Cotroceni. Vrem să le ştim şi, dacă nu va dori să ne ni le spună astăzi, oricum va trebui să ni le spună la începutul sesiunii parlamentare, pentru că va fi obligat să ne spună de ce am ajuns în această situaţie de a avea recesiune economică', a mai declarat preşedintele PDL.

Vasile Blaga a adăugat că mesajul ACL către premier este acela că există resurse serioase pentru a se putea compensa reducerea CAS.

'Trebuie, însă, să nu facă altceva decât să crească încasările la bugetul de stat. Să se lupte aşa cum ar trebui, cu toate instituţiile statului, Ministerul de Finanţe, cu ANAF-ul, pentru creşterea gradului de colectare şi pentru reducerea evaziunii fiscale, care a atins cote alarmante', a arătat preşedintele PDL.

 

CITEȘTE ȘI: Elena Udrea, ATACATĂ DUR de un fost coleg: Este toxică, un junk-food cancerigen


Şedinţa Biroului Permanent al Senatului are loc la ora 14,00, iar de la ora 16,00 senatorii se reunesc în plen.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, declara vinerea trecută că există toate premisele ca legea privind reducerea CAS, retrimisă Parlamentului de şeful statului, să fie adoptată cu o majoritate covârşitoare în sesiunea extraordinară din această săptămână.

 

CITEȘTE ȘI: Elena Băsescu a fost dezinformată, săraca

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ