REDUCERE CAS. CAS trebuie redus! Întrebări?

| 19 aug, 2014

REDUCERE CAS. Senatul a decis să amâne cu o săptămână sesiunea extraordinară privind reexaminarea legii privind reducerea CAS cu 5%. Probabil decizia a fost luată pentru a se asigura că există cvorum. Totuşi dezbaterea este irelevantă pentru că există consens parlamentar pentru a susţine această măsură, iar din cauza ambiţiei lui Băsescu legea nu este aprobată, cu toate că mediul de afaceri şi economia au mare nevoie de ea.

REDUCERE CAS. Senatorul PSD, Ilie Sârbu, a declarat că luni, 25 august, va fi convocat Senatul pentru a fi dezbătută legea privind reducerea CAS. Social democratul a precizat că există timp suficient pentru ca legea să treacă de toate procedurile parlamentare şi să fie promulgată pe 6 septembrie, astfel încât să intre în vigoare de la 1 octombrie. Calendarul oferit de Ilie Sârbu are sens în contextul în care mare parte a partidelor parlamentare şi-au afişat susţinerea pentru această măsură.

 

Singurul impediment în tot acest proces ar fi Traian Băsescu, care mai poate face doar un lucru pentru a bloca măsura şi anume să atace legea la Curtea Constituţională. De fapt, reducerea CAS nu este încă adoptată din cauza lui Băsescu, care a vrut doar să arate că încă este important pe scena politică şi să lovească în Guvern.  Această abordare distructivă a Păpuşarului de la Cotroceni periclitează investiţiile şi pune frână economiei româneşti. De menţionat, că scăderea economică a României este şi din cauza faptului că legea a fost blocată de Băsescu. Dacă măsura privind reducerea CAS ar fi fost în vigoare, cu siguranţă creşterea economică ar fi fost şi mai mare pe ultimul trimestru.

 

CITEȘTE ȘI: Probleme în Paradis: Monica Macovei şi Cristian Preda la cuţite

 

Este trist că un singur om blochează o măsură dorită de aproape toate partidele parlamentare, de către mediul de afaceri şi de investitori. Unii analişti economici au precizat că toate simulările făcute au arătat că reducerea CAS e propice pentru dezvoltarea economică, prin creşterea ocupării, şi prin stimularea investiţiilor.

 

 

CITEȘTE ȘI: VICTOR PONTA, mesaj pentru managerii Intact

 

De fapt, reducerea CAS va creşte fondurile rămase la dispoziţia angajatorului, bani ce pot fi folosiţi pentru crearea de noi locuri de muncă, va creşte numărul de contribuabili şi va stimula mediul de afaceri. În acest moment, pentru a plăti 1 euro net unui angajat un angajator scoate din buzunar 1,8 euro.

 

Îmbucurător este faptul că premierul Victor Ponta şi-a asumat implementarea acestei măsuri şi a dat asigurări că va face tot ce se poate ca reducerea CAS se intre în vigoare de la 1 octombrie.

CITEȘTE ȘI: Traian Băsescu se duce să o ungă pe ELENA UDREA PREŞEDINTE

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ