Reducere CAS. Iohannis, ca vulpea cu strugurii - Reducerea CAS e bună, dar e adoptata de PSD

| 20 iun, 2014

Reducere CAS. Klaus Iohannis, care se consideră un veritabil lider de dreapta, a declarat că măsura în forma propusă de PSD nu e bună, din cauza „abordării pesediste”.

Reducere CAS. Readucerea CAS cu 5 puncte procentuale este o măsură dorită şi aşteptată de mediul de afaceri şi în mod normal ar trebui susţinută de toată clasa politică. Până acum Guvernul şi-a făcut treaba şi a aprobat proiectul de lege privind reducerea CAS, pe care-l va trimite spre Parlament. Însă, se pare că acest proiect legislativ va întâmpina anumite probleme din partea opoziţiei.

Klaus Iohannis, care se consideră un veritabil lider de dreapta, a declarat că măsura în forma propusă de PSD nu e bună, din cauza „abordării pesediste”. Iohannis vrea să ne zică că măsura nu e bună pentru că este adoptată de PSD şi nu de către PNL. Dar se pare că în cele din urmă va susţine reducerea CAS. În caz contrar ar da prost în faţa electoratului. Iar ca o observaţie vedem cum din nou neamţul îşi îndoaie coloana vertebrală.

Citește și: Iohannis: Reducerea CAS e o măsură bună, însă pe noi ne pune pe gânduri abordarea pesedistă

„Suntem pentru reducerea CAS și oricine vine cu o inițiativă bună în acest sens va primi și votul nostru, însă pe noi ne pune pe gânduri abordarea pesedistă. Dacă primul-ministru a declarat că reducerea CAS cu 5% se poate face și fără FMI, de ce n-a făcut-o în 2013? De ce am pierdut atâta timp? Dacă ne spune că reducerea CAS intră în vigoare atunci când începe campania electorală, noi ne punem întrebarea: nu cumva se gată în prima zi după ce se termină alegerile prezidențiale?”, a declarat liderul PNL.

Lăsând la o parte politica dâmboviţeană la care aderă tot mai mult şi Klaus Iohannis, reducerea CAS cu 5 puncte procentuale ar plasa România pe locul 2 în regiune din prisma celor mai mici costuri cu asigurările sociale, după Slovacia. Maria Cojocariu, Payroll Manager Accace în România, crede că măsura este una foarte utilă şi „este cu atât mai îmbucurătoare cu cât nu va atrage după sine majorarea altor taxe și impozite sau modificarea plafonului maxim la care aceasta se aplică acum”. „Angajatorii vor privi astfel modificarea ca pe un real pas înainte în a echilibra nivelul contribuțiilor sociale al României cu cel al celorlaltor țări din regiune”.

Pe scurt, beneficiile reducerii CAS sunt următoarele: creşterea fondurilor pentru angajatori, ce pot fi folosite pentru investiţii şi crearea de locuri de muncă, stimularea mediului de afaceri, diminuarea muncii la negru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 iun, 2014
BOBICI SILVIU
reducere CAS
aceasta reducere nu are nimic de aface cu salariile oamenilor,e numai praf electoral cu care ne tot amagesc guvernantii,chiar daca s-ar reduce tot nu inseamna nimic

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ