Reducere CAS. Isărescu: Singură, reducerea CAS nu este o soluţie

| 01 iul, 2014

Reducere CAS. Doar reducerea CAS nu este suficientă pentru a rezolva problema structurală a diferenţei mari dintre numărul redus de contribuabili şi cel de beneficiari, a declarat, marţi, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, adăugând că este nevoie de un program de creare de locuri de muncă.

 

Reducere CAS. 'Singură, reducerea CAS nu este o soluţie, pentru că îţi creează alte probleme. Ieşirea dintr-un cerc vicios este o treabă grea. Îţi trebuie un program. Trebuie să creezi locuri de muncă, dar poţi să faci aşa? Spui vreau locuri de muncă, dar uite că nu apar', a declarat Isărescu.

Guvernatorul a arătat că în cazul în care raportezi munca salarială la faptul că plătitorii de impozite sunt puţini, atunci constaţi că plătitorii de taxe şi impozite ajung la 50-60% din impozitare, din costul forţei de muncă, 'ceea ce e foarte mult'.

Reducere CAS. 'Soluţia pentru România e să ajungi la cel puţin 6 milioane de contribuabili, altfel cercul vicios este aici, nu ai cum să îl rezolvi financiar, nici pe termen scurt, nici mediu şi nici pe termen lung', a adăugat Isărescu.

Şeful BNR consideră că nu este o soluţie a înlocui o taxă cu alta, ci trebuie un program de creare de locuri de muncă, mai ales în mediul rural, unde este vizibilă sub-angajarea forţei de muncă.

'Am discutat acest lucru şi în comitetul de trecere la euro. Chiar eu am solicitat specialiştilor băncii, dacă pot să imagineze scenarii de ieşire din acest cerc vicios. Financiar este o ecuaţie imposibilă: cum să asiguri 'a la long' contribuţii, viabilitate şi evitarea evaziunii şi pe de altă parte, o mulţumire 'a la long' a pensionarilor. Şi vedeţi că aproape nimeni nu e mulţumit', a subliniat Isărescu.

Reducere CAS. În opinia sa, un program de ieşire din acest cerc vicios ar putea presupune reforme structurale, însă 'trebuie să fim mult mai concreţi referitor la ceea ce înseamnă reforme structurale şi cum ieşi din această problemă, pentru că nu pot fi coborâte nici contribuţiile, chiar dacă toată lumea ştie că sunt ridicate, pentru că ieşi din sustenabilitatea fiscală''.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ