Referendum la Pungești pentru demiterea primarului. Motivul sunt gazele de șist

| 20 mar, 12:31

Cetățenii din comuna vasluiană Pungești participă, duminică, la un referendum pentru demiterea primarului Mircia Vlasă.

Instituția Prefectului Vaslui a fost obligată, printr-o decizie definitivă și irevocabilă a Curții de Apel Brașov, să organizeze referendum pentru demiterea primarului din Pungești, după ce, în 2013, mai mulți localnici au solicitat acest lucru, nemulțumiți că edilul a concesionat firmei Chevron terenul unde ar fi urmat să înceapă explorarea gazelor de șist, iar cererea lor a fost respinsă de prefectură.

"Au fost asigurate condiții pentru buna desfășurare a referendumului și sperăm ca procesul de vot să se deruleze fără probleme. Am luat legătura de dimineață cu reprezentanții Biroului electoral de circumscripție și totul se desfășoară fără probleme", a declarat prefectul județului Vaslui, Daniel Olteanu.

Potrivit datelor furnizate de Instituția Prefectului Vaslui, la nivelul comunei Pungești au fost organizate șapte secții de votare, iar pe listele permanente au fost înscriși aproximativ 2.500 de cetățeni.

Referendumul de la Pungești este primul organizat în județul Vaslui pentru demiterea unui primar.

Mircia Vlasă a candidat în anul 2012 pe listele USL din partea PSD și urmează să fie candidatul formațiunii social-democrate la alegerile locale de anul acesta, pentru funcția de primar al comunei Pungești, în cazul în care nu va fi demis în urma referendumului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ