Refugiaţii din gara din Budapesta au pornit în marş spre Austria UPDATE

| 04 sep, 15:31

Refugiații din gara din Budapesta au decis să plece pe jos către granița cu Austria. "Veniți! Să mergem toți! Hai!", se aude printre sirieni. Peste 1.000 de imigranți au plecat pe jos prin oraș, obiectivul lor fiind să ajungă, pentru moment, în Austria.

UPDATE. Poliția ungară a anunțat vineri după-amiază că i-a capturat pe toți imigranții care evadaseră din centrul de primire de la Roszke, în apropiere de granița cu Serbia, transmite MTI.

"Potrivit estimărilor, 300 de imigranți ilegali au trecut de bariera centrului de primire a imigranților de la Roszke la 11.30 (09.30 GMT), în două valuri, și au alergat spre autostrada M5", aflată în apropiere, anunțase poliția ungară într-un comunicat, subliniind că ''au fost luate măsuri pentru arestarea acestora''.

 

UPDATE. Un grup de 64 de imigranți au fugit vineri din centrul de primire de lângă orașul Bicske, din centrul Ungariei, aceasta fiind a doua 'evadare' de acest tip în cursul zilei dintr-o tabără pentru imigranți, notează Reuters.

Totodată, imigranții blocați în gara din Bicske le-au spus polițiștilor că femeile și copiii din grupul lor vor porni sâmbătă pe jos către Germania, dacă trenul în care se află nu va primi permisiunea de a pleca.

În cursul dimineții, circa 300 de imigranți au fugit din centrul de primire din orașul ungar Roszke, situat în apropierea frontierei cu Serbia, ceea ce a determinat autoritățile ungare să închidă provizoriu și parțial postul de frontieră rutier din acest oraș.

 

Majoritatea sunt bărbați, femeile motivînd că nu pot merge pe jos cu copiii pe o distanță atât de lungă. Refugiații au blocat orașul, trec pe culoarea roșu a semaforului și au devenit irascibili. "Dacă nu ne ajutați, plecați! De ce ne faceți poze?!" le-au transmis aceștia fotografilor și reprezentanților mass-media.

Ei au mers nestingheriți pe bulevardul principal din oraș, au ocupat banda de autobuz și se deplasează în grupuri de cîte 5. Sunt conduși de liderul lor și de un bărbat în scaun cu rotile. Nu există poliție care să-i însoțească. Strada principală, bd. Rakoczi, duce către hotelul Marriott, unde sînt cazați tricolorii români, care urmează să joace în această seară cu Ungaria. Poliția e total depășită, a apărut la un moment dat o dubiță cu 5 polițiști, dar imigranții au trecut pe lângă aceștia.

 

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ