Refuzat repetat de SUA, Viktor Orban ajunge în sfârșit la Casa Albă. Cum îl primește Trump

| 13 mai, 13:41

Premierul Viktor Orban ajunge în cele din urmă la Casa Albă, după ani de zile în care a fost refuzat de oficialii americani, pe fondul neîncrederii față de măsurile sale nedemocratice luate în Ungaria și de prietenia cu Rusia și China.

Refuzat ani de zile de administrația Barack Obama, premierul maghiar Viktor Orban ajunge în cele din urmă, luni, la Casa Albă, pentru o întâlnire cu Donald Trump.

Chiar și așa, Orban, singurul lider UE care l-a susținut, verbal, pe Trump în campanie, a avut nevoie de un lobby determinat, de schimbarea conducerii la Departamentul de Stat și de doi ani de așteptare, timp în care Trump i-a primit pe aproape toți ceilalți lideri europeni, inclusiv pe președintele Klaus Iohannis.

Orban speră că întâlnirea de la Washington îi va oferi un soi de confirmare a controversatei politici externe și interne. Neîncrederea în politicile sale este însă mare la Washington.

În vreme ce politica sa anti-migrație sau scepticismul cu privire la instituțiile internaționale oglindesc atitudinea lui Trump, Orban a fost criticat în SUA pentru măsurile care au erodat valorile democratice, de la politicile împotriva justiției independente, a presei și a societății civile până la încurajarea conspirațiilor rasiste și antisemite, notează Politico.eu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ