Regina Elisabeta a II-a împiedică Brexitul

| 10 sep, 16:55

Regina Elisabeta a II-a a promulgat luni legea care-l împiedică pe premierul conservator Boris Johnson să retragă Regatul Unit din UE fără un acord pe 31 octombrie.

Acesta este ultimul pas în circuitul legislativ al acestei legi, adoptată săptămâna trecută de parlamentul de la Londra de o alianţă transpartinică, căreia i s-au raliat şi 21 de deputaţi conservatori pe care Johnson a promis că-i va exclude din partid, conform Agerpres.

Legea pe care Johnson o numeşte ''legea capitulării'', pentru că estimează că UE nu le va mai face nicio concesie britanicilor ştiind că aceştia nu vor putea ieşi din UE fără un acord, îl obligă pe şeful guvernului de la Londra să ceară o nouă amânare a Brexit-ului până la 31 ianuarie 2020, dacă, până la 19 octombrie, premierul nu reuşeşte să obţină un nou acord cu UE sau nu primeşte aprobarea parlamentului pentru o retragere fără acord.

Totuşi Boris Johnson, aflat luni într-o vizită la Dublin, a apreciat că încă este posibilă încheierea unui nou acord privind Brexitul înaintea datei limită de 31 octombrie.

În replică, premierul irlandez Leo Varadkar i-a transmis că pentru Irlanda este inacceptabilă eliminarea clauzei de ''backstop'' din acordul privind Brexitul, principalul punct de divergenţă între Londra şi Bruxelles legat de acord, astfel că din punctul de vedere al Irlandei lipsa ''backstop-ului'' nu poate însemna altceva decât un Brexit fără acord.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ