Regulamentul Camerei Deputatilor va fi MODIFICAT

| 10 iun, 19:32

Regulamentul Camerei Deputatilor urmeaza sa fie modificat pentru a reglementa ce se intampla in situatia in care Camera respinge o solicitare a procurorului de inceperea urmaririi penale, cum s-a intamplat in cazul premierului Victor Ponta, a anuntat, miercuri, secretarul Camerei, Nicolae Mircovici.

El a precizat ca, la sedinta Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, a fost decis ca, in termen de o saptamana, comisia de regulament sa prezinte propuneri de modificare a regulamentului in acest sens.

"Nu exista in Regulamentul Camerei Deputatilor o prevedere expresa, exista doar prevederea generala. Practic, trebuia sa existe si o precizare in legatura cu ce se intampla in cazul in care cererea procurorului general nu indeplineste conditiile pentru ca deputatii din Comisia juridica sa isi dea avizul, sa existe un raport favorabil si poate sa existe situatia care a fost ieri pentru raport nefavorabil", a afirmat secretarul Camerei Deputatilor Niculae Mircovici.

El a adaugat ca Biroul Permanent a hotarat ca solicitarea de completare, primita din partea PSD, sa fie trimisa la Comisia de regulament pentru o saptamana.

Citeste si: Camera Deputaţilor a respins un proiect de lege privind răspunderea magistraţilor

"Este o situatie sensibila care poate genera discutii. Liberalii au zis ca studiaza varianta de a ataca la CCR modul in care s-a supus la vot raportul Comisiei juridice si nu cererea procurorului general si, pentru a se evita pe viitor astfel de situatii, urmeaza ca Regulamentul Camerei Deputatilor sa fie completat cu o astfel de prevedere: ce se intampla in situatia in care una este cererea procurorului, ea nu intruneste numarul de voturi in Comisia juridica si cum anume se procedeaza pe etape pana la capat pentru a nu fi discutii, mai ales atunci cand e vorba de persoane care in mod evident au o explozie in opinia publica si e firesc sa fie asa", a spus Mircovici.

Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale pe numele premierului si pentru conflict de interese.

Presedintele Klaus Iohannis i-a cerut lui Ponta sa demisioneze, insa premierul a refuzat.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins, luni, cu 18 voturi "impotriva", 7 "pentru" si o abtinere, solicitarea DNA privind inceperea urmaririi penale a premierului Victor Ponta si pentru infractiunea de conflict de interese. Raportul Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor a fost dezbatut marti, in sedinta de plen a Camerei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ