Regulile Andreei Raicu care previn cancerul de piele

| 23 iul, 2014

Andreea Raicu respectă cu sfinţenie câteva reguli care o ajută să stea departe de cancerul de piele.

"Da-te cu lotiune solara zilnic. Si nu doar cand mergi in vacanta la mare! Ci ori de cate ori iesi din casa. Nici nu-ti dai seama cat de agresiv este soarele (radiatiile actioneaza chiar si prin geam)! Razele UVB sunt cele care declanseaza cancerul de piele, iar cele UVA sunt responsabile de imbatranirea prematura", scrie andreeraicu.ro.

Foloseste crema solara cu un SPF de cel putin 15; aplic-o cu 15-30 de minute inainte sa iesi afara si reaplic-o la fiecare doua ore sau mai des daca stai in soare.


Verifica-ti pielea lunar


Cea mai simpla modalitate de a depista un posibil cancer de piele este efecturarea unui control lunar, care nu dureaza mai mult de zece minute si il poti face chiar tu acasa.

Dezbraca si incepe sa-ti examinezi tot corpul uitandu-te intr-o oglinda mare. Este important sa observi orice modificare a pielii: pete, alunite deformate, leziuni, zone de piele translucide, bronzate, maron sau colorate, pete care dau mancarimi.

Evită solarul

Organizatia Mondiala a Sanatatii spune ca solarul poate cauza unele dintre cele mai periculoase cancere de piele. Asta pentru ca razele folosite de aparatele de bronzat sunt si de 15 ori mai puternice decat cele ale soarelui (ca si o curiozitate: 20 de minute de solar echivaleaza cu o zi intreaga de plaja).

Femeile sub 35 de ani, care folosesc solarul, isi cresc riscul de cancer, cu 75%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ