Regulile impuse mireselor în sistemul nazist

| 16 iul, 2014

În Arhivele Federale Germane s-a descoperit de curând o serie de reglementări pentru tinerele fete care urmau să devină soţii de ofiţeri SS. Se pare că existau mai multe “şcoli pentru mirese”, unde acestea învăţau să gătească, să coasă, să calce, să educe copiii şi mai ales să-l venereze pe Führer, informează Historia.

Ca să devină soţiile potrivite pentru nazişti, ele trebuiau totodată să-şi însuşească regulile comunicării, deci cum să facă conversaţie la diverse întruniri, şi regulile îndoctrinării urmaşilor cu dragostea pentru conducător. Programul se dorea a fi parte din renaşterea poporului german, gândea Gertrud Scholtz-Klink, directoarea programului de şcoli pentru mirese, care a început în urmă cu 75 de ani când a fost inaugurată prima instituţie de gen pe insula Schwanenweder de pe lacul Wannsee în apropiere de Berlin.

Citeşte şi: SIGUR NU ȘTIAI! Secretele RUȘINOASE ale lui Adolf Hitler

Pe lângă manualele găsite în arhive, s-au mai descoperit şi certificate însemnate cu “pomul vieţii”, oferite tinerelor la absolvirea cursului care dura şase săptămâni şi preceda căsătoria cu ofiţerii SS. Programul educaţional era rezultatul colaborării dintre Scholz-Klink şi Heinrich Himmler, obsedat de superioritatea germană şi de necesitatea creării unor familii puternice care sa stea la baza naţiunii pure.

Continuarea pe Historia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 aug, 2014
CITITOR
poze din aceste lagare ar trebui sa fie afisate pe peretii kui Angela Maerkel
nu de alta dar sa nu uite nemtii ce au facut inaintasii lor...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ