Remus Borza: Statul va obține cel puțin 500 milioane de euro pe 15% din Hidroelectrica

| 05 mar, 09:31

Compania Hidroectrica va ieși din insolvență în 2015 și va fi listată la bursă în primul semestru din 2016, a declarat administratorul judiciar al companiei, Remus Borza, cu prilejul evenimentului Romania Investor Day, care are loc la Londra.

"Va fi de departe cea mai mare listare. Statul va obține cel puțin 500 milioane de euro pe 15% din Hidroelectrica. Nu există companie românească mai bună ca Hidroelectrica, cu EBITDA în 2014 de 65% din cifra de afaceri", a spus Borza, citat de Agerpres.

El a subliniat că Hidroelectrica a fost, în 2014, cea mai profitabilă companie din România. Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie din România, cu o cotă de piață de 30%.

Citeşte şi: BOMBĂ. Administratorul judiciar al Hidroelectrica, REMUS BORZA, un an de închisoare cu suspenda


Compania are o reprezentanță la Budapesta și în martie va deschide o filială în Serbia. În ultimii doi ani și jumătate, Hidroelectrica a redus cu 30% schema de personal.

Compania se află pentru a doua oară în insolvență din februarie 2014, prima dată fiind în perioada iunie 2012 — iunie 2013.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ