Remus Cernea, la extreme se răspunde cu extreme

| 27 sep, 2013

În urma protestelor împotriva exploatării miniere de la Roșia Montană, unde tonul general stahanovist a fost dat de Piața Universității care a pus clar accentul pe numărul participanților și pe cine strigă mai tare, era de așteptat ca și delegația parlamentară numită de oameni ”Comisia lu' Greblă” să fie întâmpinată de minerii protestatari la Roșia Montană după același tipic.

Era previzibilă reacția vehementă a minerilor pro-exploatare, sătui deopotrivă de sărăcie și de implicarea împotriva proiectului a unor organizații și cercuri de interese de care nu au auzit și care au prea puțin în comun cu viața lor de zi cu zi. ONG-urile ecologiste, preocupate să ”coloreze” occidental protestul din Capitală, au neglijat complet comunicarea cu aceștia, pe limba și pe înțelesul lor.

Puținele mesaje care au ajuns la ei, trunchiate uneori, denaturate alteori din cauza discrepanțelor culturale, au sunat în urechii minerilor și ale familiilor acestora în cel mai bun caz ca o provocare. Ar fi ridicol dacă nu de-a dreptul periculos să-i spui unui om, care și-a petrecut mare parte din viață câștigându-și pâinea de zi cu zi prin muncă fizică grea, că ar putea să culeagă în contrapartidă fructe de pădure.

Cam la acest nivel au înțeles ecologiștii de ocazie să rezolve problema în zonă, iar comunicarea cu localnicii interesați de rezolvări concrete și locuri de muncă a fost cvasi-nulă. Astfel se justifică de ce protestatarii ce vor pornirea exploatării miniere sunt atât de porniți. Din tot ce s-a întâmplat până acum ei au înțeles că dacă nu pot fi mai mulți decât cei care au ieșit împotriva proiectului, prin orașe de aiurea, atunci vor trebui să compenseze printr-un protest și o gălăgie cel puțin echivalente. Nu este nimic surprinzător în această cursă pornită între cele două proteste.

Problema reală este că, așa cum cei din Piața Universității au rejectat, uneori violent, persoanele sau politicienii care au încercat să abordeze frontal protestul și minerii au izbucnit excedați de apariția insolită a deputatului Remus Cernea. Așa cum au comentat la toate televiziunile, cu promptitudine și consens neobișnuit, marea majoritate a analiștilor, Remus Cernea nu face parte din delegația parlamentară și, practic, nu avea nicio cădere să se afle în zonă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 sep, 2013
cantautor
Iata cum o "achizitie" initial buna a USL-ului(caci trebuie asumata)creeaza un anume disconfort...
Perfect de acord cu ultima fraza,cu amendamentul ca prezenta lui a fost inoportuna in acest context(vizita comisiei din care nu facea parte),in restul timpului ,cetateanul Cernea poate merge oriunde si oricand in Romania...chiar daca are alte opinii decat cetatenii din locurile respective..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ