Remus Pricopie: Vor fi evaluări de tipul celei naţionale, o dată la doi ani, până în clasa a VIII-a

| 28 apr, 2013

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat, duminică, organizarea de evaluări, de tipul celei naţionale de la sfârşitul clasei a VIII-a, şi la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, începând cu următorul an şcolar.

"Noi vedem rezultatele de la sfârşitul clasei a VIII-a în condiţiile în care nu există nicio evaluare până la sfârşitul clasei a VIII-a, semnificativă, şi ne mai uităm la bacalaureat, care reprezintă iar rezultatul după patru ani", a spus ministrul Educaţiei într-o emisiune televizată, potrivit Mediafax.

Ministrul Educaţiei a spus că ar trebui făcute "aceste măsurători" şi "pe traseu" şi a anunţat că, începând cu următorul an şcolar, vor fi organizate evaluări de tipul celei naţionale la clasa a II-a, clasa a IV-a şi clasa a VI-a. "Şi atunci când vii cu examenul naţional la clasa a VIII-a, copilul deja a trecut prin trei filtre de evaluare.

Întrebat dacă rezultatele acestor evaluări vor conta pentru media elevului, Pricopie a răspuns că, anul viitor, va porni de la premisa că nu ar trebui să conteze.

El a precizat că nu crede că aceste rezultate ar trebui luate în calcul, decât "dacă se doreşte bonificarea elevului, adică elevul care a avut un rezultat foarte bun să primească o notă maximă în catalog".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ