RESTANŢELE la creditele în lei au urcat cu 1% în august. SCĂDERE la restanţele în valută

| 24 sep, 17:08

Restanţele populaţiei şi firmelor la creditele în lei au crescut, în luna august, cu aproape un procent, până la 9,73 miliarde de lei, în timp ce restanţele la valută au scăzut cu 0,76%, până la 13,4 miliarde echivalent lei, reiese din datele publicate de Banca Naţională a României.

În schimb, ponderea restanţelor în totalul creditelor acordate în lei a scăzut la 9,23% în august, de la 9,32% în iulie, pe fondul creşterii volumului împrumuturilor de la 103,4 miliarde de lei în iulie la 105,4 miliarde de lei o lună mai târziu.

Şi în cazul creditelor în valută, ponderea restanţelor în total împrumuturi acordate a scăzut în august la 12,11% de la 12,15% în luna anterioară, deşi şi volumul creditelor s-a redus la 110,8 miliarde de lei în august, de la 111,3 miliarde de lei în iulie. 

Bucureştiul a urmat tendinţa la nivel naţional şi a înregistrat o creştere a restanţelor la împrumuturile în monedă naţională, cu 0,66% în august faţă de iulie, de la 2,33 miliarde de lei la 2,35 miliarde de lei. În privinţa restanţelor la creditele în valută, şi în Capitală acestea au scăzut cu 1,35%, de la 6,04 miliarde echivalent lei în iulie la 5,96 miliarde de lei în august.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ