Restituirea TAXEI AUTO se amână: ANAF cere un răgaz de 45 de zile

| 27 aug, 12:55

ANAF cere contribuabililor un răgaz de 45 de zile înainte de a depune cereri pentru restituirea taxei auto, potrivit RealitateaTV.

Printr-o ordonanţă adoptată miercuri, Guvernul României a stabilit că persoanele care au achitat taxa specială pentru autoturisme şi vehicule, taxa pe poluare sau taxa pentru emisii poluante, pot cere restituirea acesteia pe cale administrativă, fără a mai fi nevoie să deschidă acţiune în instanţă. Însă, înainte ca acest lucru să se întâmple, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a cerut un răgaz, de 45 de zile, timp în care să poată elabora o procedură prin care să poată fi restituiţi aceşti bani.

“ANAF precizează că prevederile ordonanţei de guvern intră în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial. În vederea punerii în aplicare a acestor prevederi ale ordonanţei de guvern, va fi elaborată o procedură care va fi aprobată prin ordin comun al ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi al preşedintelui ANAF, în termen de 45 de zile de la publicarea ordonanţei de guvern în Monitorul Oficial. De aceea, rugăm contribuabilii interesaţi să solicite restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule, după adoptarea procedurii de restituire”, se arată într-un comunicat al ANAF.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ