Reţetă NOUĂ de vin FIERT: INGREDIENTUL care face diferenţa

| 26 noi, 12:17

A venit frigul, iar un pahar de vin fiert este în ton cu vremea de afară. Pe lângă reţeta tradiţională de vin fiert, există însă şi una puţin mai complexă dar care dă o aromă deosebită.

Clementinele, lâmâia şi fructul de lime se curăţă de coajă. Într-o cratiţă adâncă se pun, la foc mediu, zahărul, cojile de fructe, sucul de la clementine, cuişoarele, batonul de scorţişoară, frunzele de dafin şi puţină nucşoară. Păstaia de vanilie se taie pe jumătate şi se pune în cratiţă. Se adaugă vin, cât să acopere zahărul.

Se lasă la fiert, la foc molcom, până când zahărul se dizolvă complet, apoi se măreşte flacăra. Vinul se fierbe 4-5 minute, până devine sirop.

Când este gata, se reduce focul, se adaugă steluţele de anason, apoi se toarnă restul de vin. Cât timp fierbe, aproximativ 5 minute, se amestecă uşor.

Ingrediente:

2 clementine
1 lămâie
1 lime
200g zahăr extrafin
6 cuişoare
1 baton scorţişoară
3 frunze verzi de dafin
nucşoară, pentru ornat
o păstaie vanilie
2 steluţe anason
2 litri vin roşu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ