Reţeteta MINUNE care l-a făcut CAMPION pe Novak Djokovici

| 04 iul, 2014

Novak Djokovic a avut o ascensiune fulminantă în tenis. Însă, aflat la doar un pas de recunoașterea pe plan mondial, s-a împiedicat de un obstacol.

În timpul unui turneu important, s-a prăbușit la propriu pe teren, așa cum i se întâmplase în urmă cu câțiva ani la un meci de la US Open. „Stăteam întins pe spate ca o balenă eșuată, în căldura și umiditatea celor 30 de grade, respirând de parcă eram în chinurile facerii“, povestește Djokovic în cartea lui, Dieta câştigătoare, scrie menshealth.ro.

Schimbarea decisivă

Problema lui Djokovic era o into­le­ranță acută la gluten și lactate și una ușoară la roșii. „Dacă vrei ca organismul tău să se comporte așa cum îți dorești, trebuie să renunți la pâine. Nu mai mânca brânzeturi, renunță la roșii“, i-a sugerat dr. Igor Cetojevic, nutriționistul care a depistat problema tenismanului și l-a ajutat să-și refacă dieta. Având în vedere că părinții lui ­Djokovic dețineau o pizzerie, eliminarea produselor cu gluten părea o misiune imposibilă. Doctorul i-a dat un răgaz de două săptămâni, dar efectele au apărut la doar câteva zile. „Mă simţeam mai uşor, mai plin de energie. Oboseala şi amorţeala pe care le resimţisem, noapte de noapte, în ultimii cincisprezece ani au dispărut subit“, spune Djokovic. În timp, au apărut schimbări şi pe plan menta – renunţarea la gluten îmbunătăţeşte concentrarea şi controlarea emoţiilor – şi, mai ales, pe plan profesional – în următorul an ajungea număul 1 ATP.

De ce să renunţi la gluten

Eliminarea acestei substanţe din dietă poate determina o scădere rapidă şi sănătoasă în greutate, un nivel crescut de vitalitate şi chiar suprimarea alergiilor şi a altor reacţii autoimune. O dietă fără gluten înlesneşte procesul de digestie (alimentele care conţin substanţa se digeră mai greu), însă grâul reprezintă circa 20% din totalul caloriilor consumate zilnic de un adult. „Oamenii de ştiinţă care studiază genetica agricolă au descoperit că glutenul existent în grâul modificat genetic – folosit aproape în proporţie de 100% în produsele pe bază de grâu din prezent – e structural diferit de cel produs în mod natural“, scrie Djokovic. El nu recomandă copierea dietei lui până la ultima calorie, ci doar să elimini glutenul din alimentaţie timp de paisprezece zile.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ