Revenirea Petrolului în prim-planul fotbalului românesc

Gândirea occidentală şi tacticile preluate din fotbalul mare și aduse de Cosmin Contra au transformat gruparea ploieşteană într-o formaţie redutabilă pe plan intern, acum urmând testul suprem în fotbalul mare european.

Sezonul intern s-a încheiat cu o reprezentaţie de marcă din partea a două echipe care au luptat până în ultimul moment pentru gloria fotbalistică. Meciul care a tras cortina peste sezonul 2012 - 2013 a fost finala Cupei României, o partidă care a adus faţă în față două echipe care anul acesta au marcat fotbalul românesc. CFR Cluj, fosta campioană şi echipa care a reuşit să strângă pentru prima dată în istoria participărilor româneşti în Liga Campionilor 10 puncte, şi Petrolul Ploiești, legenda fotbalului românesc renăscută după o pauză de 18 ani.

Performanța celor de la CFR Cluj nu este una ieşită din comun pentru parcursul din ultimii ani ai clubului. Ceea ce a atras atenţia şi a fascinat întreg fenomenul fotbalistic din ultimul sezon a fost reprezentat de prestaţia Petrolului Ploiești. După 18 ani de pauză Lupii Galbeni au reuşit să câştige un nou trofeu şi să acceadă în competiţiile europene.

În faţa a 30.000 de oameni şi încurajaţi frenetic de nişte suporteri incredibili, formaţia din Ploiești s-a impus cu 1-0 în faţa CFR-ului. Cu o coregrafie impresionantă şi cu un joc care a încântat pe tot parcursul sezonului, jucătorii de la Petrolul au făcut fericiţi toţi locuitorii oraşului Ploiești.

Succesul dobândit în finala Cupei este încununarea unui joc şi a unei seriozităţi pe care multe dintre echipele româneşti nu o mai au. Gândirea occidentală şi tacticile preluate din fotbalul mare și aduse de Cosmin Contra au transformat gruparea ploieşteană într-o formaţie redutabilă pe plan intern, acum urmând testul suprem în fotbalul mare european.

18 ani au trebuit cei de la Petrolul pentru a câștiga un nou trofeu. După o perioadă grea pentru o echipă care a scris istorie în fotbalul românesc, ajungând pentru mai mulți ani să joace la matineu, a urmat anul acesta renașterea. Locul 3 în campionat și câștigarea finalei Cupei României.

După un sezon lung, nebun, plin de bucurii, de dezamăgiri, totul s-a încheiat cu un refren care a răsunat pe Arena Naţională şi pe străzile din Ploiești: „Să vină Cupa / Să vină Cupa la Ploiești”. Petrolul a încheiat în stil de mare echipă un sezon în care puţini credeau, la începutul lunii august, că va obţine aceste rezultate. Arena Naţională a devenit pentru o seara Galbenă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ