Revoluţie în medicină! S-a descoperit un tratament eficient pentru HIV

| 04 noi, 2013

Medicii au descoperit un nou tratament pentru virusul HIV care are efecte de lungă durată asupra acestuia.

Este vorba despre anticorpi care au capacitatea de a elimina din sânge virusul imunodeficienţei. Experimentele au fost realizate pe maimuţe şi s-a constatat că, în urma înjecţiei, virusul s-a diminuat în corpul animalelor până când a ajuns la o cantitate greu detectabilă.

Sistemul imunitar produce anticorpi cu ţinta clară de a distruge HIV, însă virusul se modifică rapid pentru a scăpa de "atacul" anticorpilor.

Astfel, anticorpii descoperiţi de medici sunt capabili să atace tocmai aceste porţiuni "conservate" din HIV, cele pe care virusul încearcă să le schimbe ca să nu fie distruse de sistemul imunitar.

"Descoperirea poate revoluţiona cercetările în domeniul HIV", spun experţii citaţi de bbc.com. "Acum ar trebui să încercăm acesşti anticorpi pe oameni", adaugă ei.

În prezent, infecţia cu HIV este incurabilă, cu toate că există tratamente care menţin virusul sub control şi îi permit pacientului să ducă o viaţă aproape normală.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ