REZERVE VALUTARE: BNR a platit în aprilie un sfert de miliard din datoria către FMI

| 04 mai, 14:44

Rezervele valutare la Banca Națională a României (BNR) se situau, la 30 aprilie 2015, la nivelul de 30,094 miliarde de euro, în scădere cu 505 milioane de euro, de la 30,599 miliarde de euro la 31 martie 2015, reiese din datele publicate luni de BNR, citate de Agerpres.

În cursul lunii aprilie, în rezerva BNR au intrat 536 de milioane de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene și conturilor Ministerului Finanțelor Publice cu fonduri europene.

În aceeași perioadă, de la rezervă au ieșit 1,041 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele. 'La capitolul plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută se regăsesc plăți de capital din împrumutul de la Fondul Monetar Internațional, pentru care Banca Națională a României a rambursat circa 248 milioane echivalent euro', se precizează în comunicatul BNR.

Rezerva de aur s-a menținut la 103,7 tone și, în condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 3,588 de miliarde de euro.

Astfel, rezervele internaționale ale României (valute plus aur) au fost, la 30 aprilie 2015, de 33,682 miliarde de euro, față de 34,263 miliarde de euro la 31 martie 2015.

'Plățile scadente în luna mai 2015 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor Publice, însumează circa 118 milioane de euro', se mai arată în comunicatul BNR.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ