Dragnea: PSD a adoptat o rezoluţie de condamnare a abuzurilor "statului paralel şi ilegitim"

| 17 noi, 17:25

Comitetul Executiv Naţional al PSD a adoptat, vineri, la Băile Herculane, cu unanimitate de voturi, o rezoluţie prin care este constatată existenţa unui ”stat paralel şi ilegitim”, care încearcă în mod abuziv să preia controlul asupra puterii legitim constituite prin alegeri libere şi corecte.

"Am avut un CEx in care s-a prezentat o analiza a stadiului implementarii progrumului de guvernare care ne-a aratat ca dincolo de toate criticile si minciunile spuse în spaţiul public, a arătat cu cifre şi date că realitatea stă cu totul altfel. De asemenea, s-a adoptat o rezoluţie pe care îl rog pe domnul Neacşu să v-o citească", a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

"CEx al PSD întrunit in 17 nov, a analizat rezultatele obținute în cele 10 luni de guvernare, precum și situația politică actuală. Referitor la stadiul îndeplinirii programului de guvernare, s-a constatat că Guvernul a realizat măsurile aferente perioadei analizate, sintetizate într-un document public. Acesta atestă îndeplinirea angajamentelor asumate în campania electorală faţă de români. În acelaşi timp, PSD a analizat situaţia tenstionată prezentă în spaţiul public din cauza numeroaselor informaţii despre abuzurile grave ale unor persoane care activează, au condus sau încă mai conduc instituţii publice de forţă şi care indică în mod clar existenţa unui stat paralel şi ilegitim, care încearcă să preia controlul asupra puterii politice, legitim constituită prin alegeri libere și corecte, reprezentând un pericol de natură să îngrijoreze opinia publică", se arată în documentul citit de secretarul general al PSD, Marian Neacșu, la finalul reuniunii.

Potrivit rezoluției, PSD constată existența mai multor vulnerabilități ale statului de drept, care sunt speculate de exponenții "statului paralel și ilegitim", cu scopul de a controla discreționar puterea politică sau puterea judecătorească.

"Rezultă că 'Statul Paralel și Ilegitim' folosește resursele financiare publice și instrumentele specifice autorității de stat pentru a-i intimida, șantaja sau a-i înlătura pe decidenții politici care susțin sau promovează modificările legislative menite să readucă puterile statului în matca lor constituțională, în acord cu principiile democratice și cu drepturile și libertățile fundamentale ale omului", se mai arată în documentul adoptat de conducerea PSD.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ