Rio 2016 - Dansul sportului global

| 08 aug, 10:16

Vineri, 5 august, are loc festivitatea de deschidere a celei de-a XXXI-a editii a Jocurilor Olimpice, Rio 2016. Si desi competitia este unul dintre cele mai asteptate evenimente ale anului, nu lipsesc incidentele ce umbresc aceasta intrunire a celor mai buni sportivi ai planetei.

Virusul Zika a impiedicat cateva nume mari sa participe la Rio, acestia nedorind sa se expuna pericolului, punandu-si astfel sanatatea pe primul plan. Alta situatie neplacuta o reprezinta situatia celor 68 de atleti rusi ce au fost interzisi de Federatia Internationala ca urmare a unui scandal de dopaj. Totusi, la lasarea cortinei, probabil vom tine minte recordurile ce se vor dobori, lacrimile de bucurie sau surprizele specifice unei astfel de competitii. Spectacolul n-are cum sa lipseasca de la Rio.

Bolt vs Gatlin

Este duelul mult asteptat de la sprint, proba “regina” a atletismului. Jamaicanul, castigatorul ultimelor doua editii, are un adversar pe masura la Rio. Dar nu asa a stat situatia si-n precedentele doua situatii? Cotele oferite de Unibet sunt bune si destul de apropiate - 1,50 are Usain Bolt, in timp ce americanul dispune de o cota de 2,75.

Va face Neymar diferenta?

Au trecut doi ani de la umilinta contra Germaniei din semifinalele Campionatului Mondial si toti ne-am dat seama cat de mult reprezinta starul Barcelonei pentru jocul nationala sa. Absent in acel penultim act, Neymar va participa la Olimpiada, dornic sa aduca un zambet suporterilor brazilieni care, cel mai probabil, vor face din turneul de fotbal unul dintre cele mai urmarite sporturi de la aceasta editie a Olimpiadei. Daca Brazilia va reusi sa se impuna, atunci primim o cota de 1,85 din partea celor de la Unibet. Principalele rivale, Argentina si Germania, au in dreptul cotelor 7,00.

Omul recordurilor - Michael Phelps

N-ar fi putut fi o editie “istorica” a Jocurilor Olimpice daca inotatorul american Michael Phelps n-ar fi fost in delegatia americana. Prezent la a cincea intrunire olimpica si detinator a 22 de medalii la astfel de competitii (dintre care 18 de aur), Phelps a mai dorit o ultima incercare, un ultim “bras” spre eternitate. “Yankeul” este calificat la trei probe si beneficiaza de cote excelente la fiecare dintre ele: - 100 m fluture, cota 2,00, - 200 m fluture, cota 2,25,  - 200 m mixt, cota 2,00.

SUA, favorita pe tari

Sunt 206 natiuni cu cel putin un reprezentant la startul competitiei, insa numai cateva au sanse sa duca acasa mai multe medalii de aur. Romania, cu aproape 100 de sportivi calificati, primeste o cota de 1,95 pentru cel putin doua medalii dintr-un astfel de material. SUA este favorita caselor de pariuri, cu doar 1,17 cota sa se impuna intr-un clasament al numarului de medalii de aur. Urmatoarea pe lista este China, cota 5,00.

Desi ceremonia de deschidere are loc vineri, startul propriu-zis al competitiei este programat miercuri, 3 august, cu partida de fotbal feminin Suedia - Africa de Sud. Cu o cota de 2,25, SUA este cea mai probabila nationala sa castige acest turneu.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ