Robert Cazanciuc așteaptă un vot pozitiv în cazul înființării Agenției de Administrare a Bunurilor Sechestrate

| 11 noi, 10:05

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat că speră într-un vot pozitiv, miercuri, la Camera Deputaților, în privința proiectului de înființare a Agenției de Administrare a Bunurilor Sechestrate și la operaționalizarea cât mai rapidă a acestei agenții.

"Salut terminarea discuțiilor în Comisia juridică și introducerea pe ordinea de zi. Din păcate, din cauza unor probleme medicale, nu am putut participa la dezbaterile din Comisia juridică, dar mulțumesc tuturor deputaților care, indiferent de grupul parlamentar, au susținut proiectul și au venit cu propuneri care să ducă la îmbunătățirea lui. Sper într-un vot pozitiv astăzi și la operaționalizarea cât mai rapidă a acestei agenții", a precizat Cazanciuc, citat de Agerpres.

Senatul a respins, în 13 octombrie, proiectul de lege pentru înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Sechestrate.

Citește și:  Cazanciuc: Votul din Senat privind Agenţia Bunurilor Sechestrate, împotriva intereselor României

Proiectul a întrunit 66 de voturi pentru, 36 împotrivă și 6 abțineri. Pentru a fi aprobat, erau necesare 84 de voturi pentru, întrucât proiectul de lege avea caracter organic.

În aceeași zi, ministrul Cazanciuc a susținut că respingerea de către Senat a proiectului de lege pentru înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Sechestrate reprezintă un vot împotriva intereselor României.

"Am văzut câteva titluri de presă puțin mai devreme, care vorbeau despre o 'marțea neagră'. Nu aș spune că e un fel de 'marțea neagră', dar oricum este un vot împotriva intereselor României ceea ce s-a întâmplat astăzi în Senat. Plecasem destul de optimist de dimineață la Senat, chiar îmi pregătisem un discurs în care încercam să spun că avem ocazia împreună cu senatorii să demitizăm acest 'marți 13' și să arătăm că lucrurile pot să fie și altfel decât în percepția populară. Din păcate nu a fost așa, am avut un vot împotrivă, împotriva unei legi, împotriva intereselor României", a declarat, la acea dată, Cazanciuc, la TVR.

El a apreciat că este nevoie de foarte mult dialog la nivelul Parlamentului.

Potrivit lui, România are obligația de a transpune o directivă europeană din 2014 și că legea a fost făcută în consultare cu judecători, procurori, specialiști din Franța, SUA și Olanda, care au venit în România și au asistat ministerul la elaborarea acestui act normativ, pus de mai multe luni în dezbatere publică.

Proiectul de lege are ca obiect înființarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Sechestrate, instituție publică de interes național, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Justiției.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ