Robert Cazanciuc: Afirmaţiile Victoriei Nuland despre ameninţările din Europa Centrală nu se referă la noi

| 06 oct, 2014

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat luni că afirmaţiile subsecretarului de stat american Victoria Nuland despre ameninţările la adresa democraţiilor din Europa Centrală nu se referă şi la România, dar a adăugat că acestea sunt corecte pe fond.

"Faptul că noi vorbim foarte mult despre mesajul doamnei Nuland înseamnă că acest mesaj şi-a atins scopul, de a ajunge la toţi cei care vor să audă acest mesaj. Dacă mesajul se referă sau nu la noi, cred că orice român de bună credinţă care citeşte cu atenţie acest mesaj observă că el este formulat într-o manieră diplomatică, într-un context european mai larg, coroborat cu alte declaraţii ale oficialilor americani. Cred că acest mesaj nu se referă la noi, dar el pe fond este un mesaj corect. Faptul că noi, românii, ne exprimăm orice opinie dorim după acest mesaj este până la urmă dovada libertăţii noastre', a susţinut Robert Cazanciuc după conferinţa anuală anticorupţie 'Bune practici în prevenirea corupţiei, promovarea integrităţii şi a transparenţei'.

Citeşte şi: Victoria Nuland se dezlănţuie împotriva liderilor europeni CORUPŢI

Potrivit presei, Nuland a afirmat într-un discurs susţinut la Washington în cadrul CEPA (Central Europe Strategy Forum) că în Europa Centrală ameninţările interne la adresa democraţiei şi libertăţii sunt îngrijorătoare.

"La fel cum lucrăm împreună pentru a apăra valorile noastre la nivel extern, trebuie să le fortificăm şi la nivel intern. În Europa Centrală de astăzi aş spune că ameninţările interne la adresa democraţiei şi libertăţii sunt la fel de îngrijorătoare'', a spus oficialul american.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ