Robert Turcescu l-a găsit pe urmaşul lui Ion Iliescu: De ani de zile mă FASCINEAZĂ

| 17 mar, 17:00

Robert Turcescu se întreabă cu ironie, în cea mai recentă postare de pe blog, de ce artistul şi, totodată, parlamentarul Mădălin Voicu este atât de "sărac" cum pretinde. Jurnalistul e curios "de unde încasează domnul deputat" şi dacă acesta este sau nu cinstit, comparându-l cu Ion Iliescu.

"De ani de zile ma fascineaza declaratia de avere a domnului deputat Madalin Voicu. Si cum nu pot sa tin numai pentru mine bucuria de a privi acest document m-am gindit sa impartasesc cu voi sentimentul deosebit de a vedea ca exista in parlamentul Romaniei macar un demn urmas al invataturilor lui Ion Iliescu, bravul nostru fost-presedinte care va ramine in istorie- in ciuda circotasilor care-i pun in circa mortii si ranitii de la Revolutie si de la Mineriade- ca fiind o viata intreaga un politician sarac si cinstit. Asa si cu domnul Voicu. Privindu-i, spre exemplu, declaratia de avere din anul 2010 intelegem ce inseamna o viata de artist nimerit conjunctural in politica: domnul Voicu n-are nici casa, nici masina, nici conturi si, daca e sa calculam cit de scumpa e viata astazi, am putea zice ca n-are nici bani de benzina. Traieste modest, din salariul de parlamentar, iar in 2010 abia daca aduna din spectacole si colaborari artistice 10.000 de euro pe an. Singura lui avere: bijuterii de familie care, adunate, faceau 100.000 de euro.

Am facut un salt in timp uitindu-ma daca in declaratia de avere din 2014 domnul Madalin Voicu a reusit sa-si indrepte cumva situatia financiara. Ma gindeam ca participarea in juriul de la Mamaia, colaborarile cu TVR sau cu Radio Romania sa-i fi adus un plus de prosperitate. Sau macar concertele dirijate. Greu, foarte greu. Cu chiu, cu vai, domnul Voicu a reusit sa ajunga la vreo 40.000 de euro pe an din activitati independente, colaborari radio-tv si concerete (banuiesc ca e vorba mai ales de concerte dirijate la Ateneul Roman!). In schimb, a trebuit, probabil, sa vinda din bijuteriile familiei astfel incit valoarea acestora a scazut drastic, de la 100.000 de euro la doar 40.000 de euro. In rest, salariul de parlamentar si viata de artist, adica fara casa, fara conturi, fara macar o amarita de masina.

Citeşte şi: Cine urmează după Horia Georgescu? Anunţ TRĂSNET făcut de TURCESCU

Regret sa constat inca o data ca viata de artist in Romania e grea, chiar si in conditiile in care artistul devine parlamentar. La proximul concert al domnului Voicu ma voi duce impreuna cu prietenii pentru a-l sprijini sa iasa din delicata situatie financiara pe care o arata atit de trista lui declaratie de avere. Promit sa-i cumpar si CD-urile, iar colaborarile domniei sale la radio si tv unde banuiesc ca e realizator le voi cauta cu acribie transformindu-ma in telespectator/ ascultator fidel pentru ca nu e firesc ca intr-o tara numita Romania sa mai avem astfel de situatii in care artistii de valoare sint aproape muritori de foame. Ma gindesc deja cu groaza care va fi soarta domnului Madalin Voicu daca, cine stie, nu mai prinde anul viitor un loc de deputat in Parlamentul Romaniei! Din ce va trai omul acesta? Unde va sta? Cit ii vor mai ajunge banii obtinuti din vinzarea bijuteriilor de familie?

Va rog, cind aflati unde are colaborari radio-tv, concerte sau spectacole domnul Madalin Voicu, dati-mi de stire! Sau, cine stie, intre timp poate-l someaza viitorul sef ANI sa-si completeze declaratia de avere ca sa stim si noi exact pe unde apare si, mai ales, de unde incaseaza domnul deputat."

Citeşte şi: MĂDĂLIN VOICU îşi critică propriul partid: E strict vina PSD-ului

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 mar, 17:41
liviuioan
--LAYTARUL ACOPERIT---
Cainele, moare de drum lung si --lautarul--scoate limba ( sub buza cea de sus--ca la PORA , a ajuns ) de dragul--EUROVIZIONULUI--dragostea lui .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ