Rogozin, despre câştigătorul Eurovision: Viitorul Europei este "femeia cu barbă"

| 12 mai, 2014

Vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, a declarat ironic, după ce travestitul Conchita Wurst a câştigat concursul Eurovision, că acest rezultat demonstrează că efectul "integrării" va fi un continent european al "femeii cu barbă", în timp ce un alt politician rus a denunţat "declinul moral".

Rezultatul concursului Eurovision le arată "susţinătorilor integrării europene viitorul continentului: o femeie cu barbă", a comentat Dmitri Rogozin, conform publicaţiei italiene Il Fatto Quotidiano.

O reacţie similară a avut liderul ultranaţionalist rus Vladimir Jirinovski. "Acesta este scopul Europei: nu mai au nici femei, nici bărbaţi, au «chestia asta»", a spus Jirinovski, referindu-se la travestitul Conchita Wurst.

Înaintea concursului Eurovision, parlamentarul rus Vitaly Milonov vorbea despre o "perversă, a cărei prezenţă insultă milioane de ruşi". "Participarea travestitului şi hermafroditului Conchita Wurst pe aceeaşi scenă cu cântăreţii ruşi, în direct la televiziune, reprezintă o propagandă în favoarea homosexualităţii şi un declin moral".

Sâmbătă, pentru prima dată din 1966, Austria a câştigat finala concursului Eurovision. Reprezentanta Austriei, travestitul Conchita Wurst, pe numele său real Tom Neuwirth - purtând tocuri înalte, gene foarte lungi, dar şi o barbă generoasă -, se număra de altfel printre favoriţi. Pe lângă perfomanţele muzicale, Conchita Wurst a ieşit în evidenţă şi prin imaginea sa, aceea a unui travestit devenit simbol european în dezbaterile despre homosexualitate. "Eu nu vreau să fiu o femeie. Scopul meu este de a fi o regină, dar, acasă, eu sunt un băiat foarte leneş", a declarat Conchita pentru Reuters.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ