Rolls-Royce va construi un SUV botezat după cel mai mare diamant din lume, Cullinan

| 13 iun, 2014

Conform publicaţiei germane AutoBild, britanicii de la Rolls-Royce au început dezvoltarea unui SUV care poartă ca nume de cod termenul "Cullinan", asemeni celui mai mare diamant al lumii.

Decizia constructorului de lux britanic a fost puternic influenţată de rivalii de la Bentley, care au deja în dezvoltare un SUV, ce urmează a fi lansat pe piaţă în anul 2016.

Dat fiind startul mai lent al celor de la Rolls-Royce, SUV-ul aflat sub pavilionul BMW va respira în haine de serie de-abia din 2018.

Conform celor de la Autonews Europe, doar 2.000 astfel de bijuterii vor fi produse, preţul de pornire pentru fiecare fiind cel puţin 275.000 euro cu TVA.

Din punct de vedere tehnic, Cullinan va împărţi şasiul şi arhitectura cu aluminiu şi fibră de carbon disponibile şi pe viitoarea generaţie a limuzinei Ghost, precum şi o eventuală Seria 9 de la BMW. Sub capotă vom găsi acelaşi propulsor V12 de 6.6 litri, cu mari şanse ca acesta să fie parte a unui sistem de propulsie hibrid.

 

Tag-uri: Cullinan, Rolls-Royce, suv
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ