Români, nu vă panicați. Ce ȋnseamnă „primul an de război”

| 27 noi, 2014

România are un rol extrem de important ȋn sud-estul Europei Centrale și trebuie să-și asume poziția de lider ȋn această regiune. Mai mult, țara noastră trebuie să vegheze și asupra securității din Republica Moldova. Toate aceste lucruri fac ca investițiile ȋn apărare să fie necesare și utile.

România nu este amenințată de niciun război cu toate că Federația Rusă și-a manifestat o dorință de expansiune. Măsura luată marți de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), de a aproba bugetul de stat pentru „primul an de război”, trebuie ȋnțeleasă din perspectiva creșterii rolului României ȋn vederea asigurării securității ȋn sud-estul Europei Centrale.

CSAT a transmis un comunicat de presă prin care explică ce ȋnseamnă conceptul „primul an de război”. Astfle, potrivit CSAT, conceputul trebuie ȋnțeles „ca parte integrantă în ansamblul de măsuri şi acţiuni care se stabilesc şi se realizează pe timp de pace pentru satisfacerea cerinţelor de apărare, concomitent cu asigurarea continuităţii activităţilor economico-sociale în caz de mobilizare sau război”. Deci, nu există niciun motiv de panică pentru cetățeni.

Citeşte şi: Bogdan Aurescu: Securitatea României poate fi AFECTATĂ

Măsura adoptată ȋn CSAT este de salutat ca urmare a dorinței de expansiune a Federației Ruse, care a reușit să provoace temeri printre vecinii săi. Asta nu ȋnseamnă că trebuie să ne temen de un război pentru că țara noastră face parte din NATO și UE, iar acest lucru garantează o securitate ridicată.

Citeşte şi: CSAT a aprobat bugetul de stat "pentru primul an de război", pentru perioada 2014-2016

Pe de altă parte, România are un rol extrem de important ȋn sud-estul Europei Centrale și trebuie să-și asume poziția de lider ȋn această regiune. Mai mult, țara noastră trebuie să vegheze și asupra securității din Republica Moldova. Toate aceste lucruri fac ca investițiile ȋn apărare să fie necesare și utile.

Citeşte şi: CSAT: Criza din Ucraina afectează domenii de interes strategic ale României

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării este autoritatea administrativă autonomă investită, potrivit Constituţiei, cu organizarea şi coordonarea unitară a activităţilor care privesc apărarea ţării şi siguranţa naţională. Activitatea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării este supusă examinării şi verificării parlamentare.

Tag-uri: csat, nato, Rusia, UE;
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 noi, 2014
anonim
Polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d.ro
27 noi, 2014
dan slugarescu
multumim,multumim...
5,2 milioane de romani panicati isi faceau bagajele si sapau transee
gratie lui Ciprian Stan,activitatile au fost sistate
multumim,Ciprian,ziarist intelectual pesedist de omenie

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ