România, Bulgaria şi Grecia au cerut sprijinul UE pentru crearea unui nou coridor pentru gaze

| 09 dec, 2014

România, Bulgaria şi Grecia au cerut sprijinul Uniunii Europene pentru crearea unui nou coridor pentru gaze naturale între cele trei ţări, la o săptămână după ce Rusia a anunţat că renunţă la proiectul gazoductului South Stream, informează marţi DPA.

Cele trei ţări au afirmat într-o declaraţie comună, consultată de DPA, că sprijină 'dezvoltarea unui nou coridor vertical pentru gaze care să conecteze Grecia, Bulgaria şi România cu scopul de a asigura aprovizionarea bidirecţională neîntreruptă de gaze'.

'Cele trei părţi fac apel la Comisia Europeană să sprijine iniţativa lor pentru o cooperare regională mai strânsă şi pentru promovarea proiectelor necesare pentru realizarea sa efectivă şi eficientă', au anunţat cele trei ţări, referindu-se la 'instrumente financiare' ale UE.

Vicepreşedintele Comisiei Europene pentru Uniunea Energetică Maros Sefcovic a declarat că CE este pregătită să ia în considerare utilizarea fondurilor europene pentru a contribui la 'o integrare mai bună şi solidă a sistemului energetic din aceste ţări în cadrul global energetic al UE'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ