România – campioană la Internet

| 26 mar, 2014

Mai toate clasamentele poziţionează România pe primele poziţii ale topului mondial al statelor cu cea mai bună viteză de conectare la Internet iar, mai nou, conform unor date UE, ţara noastră înregistrează al doilea cel mai mic preţ din Uniunea Europeană la serviciile din această categorie.

Cercetările publicate miercuri la nivel european arată că utilizatorii de Internet din Uniunea Europeană se confruntă cu o ’’loterie geografică’’ în ceea ce priveşte preţul, viteza şi diversitatea ofertelor de servicii, neexistând astfel nicio coerenţă între serviciile de bandă largă. În ceea ce priveşte preţul la serviciile de internet broadband, cele mai bune oferte se pot găsi în Lituania (de la 10,30 euro), România (de la 11,20 euro) şi Letonia (de la 14,60 euro). Raportul constată că variaţia cea mai mare a preţurilor poate fi întâlnită în Polonia, unde costul serviciilor este cuprinsîntre 20 şi 140 de euro.

Pe lângă preţul scăzut la serviciile de Internet, România se clasează pe locul al treilea la viteza de conectare la internet după Hong Kong şi Singapore. În cadrul clasamentului publicat de către Comisia Europeană se precizează că viteza medie de conectare în România se afla la 55,71 Mbps, în timp ce Timişoara este oraşul din ţara noastră cu cea mai mare viteză de Internet din lume, cu o medie de 99,13Mbps.

Într-un alt clasament, de data aceasta întocmit de Akmai Technologies şi realizat în perioada iulie-septembrie 2013, România se situează pe locul şase din 20 de ţări analizate la viteza de conectare. Conform studiului, în ţara noastră viteza medie de conectare era de 45,4 megabiţi pe secundă, mai mic 4,4% faţă de trimestrul al doilea din anul 2013. În această ierarhie, Statele Unite se aflau pe locul 13, iar România era devansată de ţări precum Hong Kong, Coreea de Sud, Japonia, Singapore şi Israel.

Rezultatele înregistrate în clasamentele europene şi mondiale nu ar trebui să mire pe nimeni deoarece reţeaua de Internet de mare viteză din România s-a dezvoltat recent, ceea ce a permis implementarea unei infrastructuri moderne. Aceasta infrastructură creează un avantaj competitiv major pentru România, în contextul digitalizării din ultimii ani. Faptul ca România dispune de o reţea de Internet broadband dintre cele mai performante reprezintă un element de atractivitate pentru ţara noastră în ochii investitorilor străini, şi în mod special a celor care activează în domeniul IT.

Avantajele de care dispunem în domeniul conectivităţii la Internet se adaugă bunei pregătiri a resursei umane şi facilităţilor acordate în ultima perioadă de către Executiv pentru dezvoltarea domeniului IT. Se creează astfel premisele pentru ca România să devină un adevărat hub informaţional al regiunii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 mar, 2014
itist
...bunei pregătiri a resursei umane şi facilităţilor acordate în ultima perioadă de către Executiv pentru dezvoltarea domeniului IT

draguta,poti fi mai putin abstracta?
care facilitati?care este meritul guvernului in pregatirea mai buna a resursei umane?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ